• Tuinieren met Karel

  Tuinieren met Karel

  Een gemiddelde week van Karel is geen kattenpis: vakwerk afleveren, het commentaar hierop incasseren, uitleggen dat het allemaal echt wel klopt, terugkomen voor reparaties, wederom aanhoren dat er iets mis is en dan uiteindelijk – na nog drie boze telefoontjes van een klant – de installatie definitief afronden. Futloos gaat Karel iedere keer weer zijn welverdiende weekend in, maar dan vindt hij ook helemaal zijn persoonlijke oase van rust. Karel trekt zich terug op dé …Lees meer »
 • ‘If he only had a brain’

  ‘If he only had a brain’

  U heeft hem vroeger vast wel eens gezien, de film ‘De wizard of OZ’; het verhaal over Dorothy die door een tornado in het land OZ belandt en daar samen met haar hondje Toto, een vogelverschrikker, leeuw en blikkenman het pad met de gele stenen volgt om bij de witte heks te komen die haar naar huis kan sturen. Echt zo’n klassieker waar je ademloos naar kon kijken vanwege de ‘spectaculaire’ special effects. Ook Karel …Lees meer »
 • Bretzelaansluiting

  Bretzelaansluiting

  Nadat Karel vorige week op een bijzonder veilige en verantwoorde manier zijn neef had geholpen met zijn gasaansluiting, vond mevrouw Karel dat hij wel wat ontspanning verdiende. Ze had daarom een lekker weekendje weg geregeld in de omgeving van Stuttgart in Duitsland. Het hele weekend hadden Karel en zijn vrouw genoten van allerlei heerlijke  Duitse lekkernijen en zich in de bierstübe tegoed gedaan aan Bier en Bretzel. Karel had in benevelde toestand de lokale uitbater …Lees meer »
 • Bejaardenhuisverwarming

  Bejaardenhuisverwarming

  Karel krijgt regelmatig kritiek op zijn werk van zijn klanten. Veel van zijn bedachte oplossingen worden niet gewaardeerd, vanwege optredende lekkages, afvallende tegels, gevaarlijke situaties of simpelweg omdat ze niet functioneren. De eigenaar van een lokaal bejaardenhuis was echter maar wat blij met Karel. Hij werd namelijk gillend gek van de senioren in het tehuis die om de haverklap de verwarming in de gemeenschappelijk ruimten hoger bleven zetten. Nou is het doorgaans al niet echt …Lees meer »
 • Zonnewarmte op z’n Karels

  Zonnewarmte op z’n Karels

  Met het voortreffelijke weer van deze week kon Karel zijn geluk niet op. Juist nu moest hij een zonneboiler met panelen installeren. Heerlijk de hele dag lekker op het dak. Geen wolkje aan de lucht dus voor onze handige klusser.Hij nam uitvoerig de tijd voor de montage op, zodat alles er piekfijn bij zou komen te liggen en hij ondertussen lekker kon genieten van het zonnetje. Op het eerste gezicht zag de installatie er ook …Lees meer »
 • Spelen met gas

  Spelen met gas

  Afgelopen week was Karel weer eens op bezoek bij zijn geliefde neef en achterneefje. Uiteraard voor de gezelligheid, maar deze keer ook om zijn neef te helpen met de sloop van de bijkeuken van zijn woning. Het jonge gezin wilde graag een grote schuifpui aan de achterzijde van de woning. Oom Karel was speciaal gevraagd te komen vanwege de aanwezige gasmeter in deze ruimte. Deskundig en vakbekwaam als hij is, zou hij natuurlijk als beste …Lees meer »
 • Blokje om

  Blokje om

  Nadat Karel vorige week wat commentaar van de klant had gehad op zijn ‘vakkundig’ aangelegde vloerverwarming (de lekkage was toch wel wat aan de heftige kant gebleken en de hele vloerverwarmingsinstallatie functionerende uiteindelijk niet helemaal naar behoren), had hij besloten om het grote geld maar te laten liggen en weer vol op het gas te gaan. Ketels en waterleidingen zijn tenslotte echt zijn ding. Met een wat minder goedgevulde bus (genoemde klant weigerde de factuur …Lees meer »
 • Beetje goed installeren

  Beetje goed installeren

  U kent ze vast wel, van die uitspraken die taaltechnisch niet kunnen maar toch regelmatig te horen zijn. Zoals ‘Doe dat even overnieuw’, ‘Dat kost ook duur zo’n ketel’, ‘Die warmtepomp weegt zwaar’, etc. Ook Karel is zo’n ‘taalwonder’, maar die foutjes zijn hem best te vergeven. Problematischer is dat hij zijn taalfoutjes veelvuldig koppelt aan zijn installatiewerk. Zo is Karel uitermate kundig in het ‘een beetje goed installeren’. “Die rookgasafvoer zit toch goed vast, …Lees meer »
 • Hoge druk rookgasafvoer

  Hoge druk rookgasafvoer

  Karel heeft nog voldoende werk omhanden. Dit ondanks alle boze klanten van de afgelopen weken, die onder andere zijn ‘vakkundig’ aangelegde vloerverwarmingssysteem niet konden waarderen of wat ‘schoonheidsfoutjes’ hadden gevonden en daarom de samenwerking waren gestopt.  Hij blijft dus gewoon lekker door rommelen. Nog steeds te lui om een centimeter extra te lopen, een paar euro meer uit te geven of veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. Ook deze cv-ketel is daarvan een sprekend voorbeeld. Het …Lees meer »
 • Elektrabuis-vloerverwarming

  Elektrabuis-vloerverwarming

  Nu de warmtepomp zo enorm in opkomst is, krijgt Karel steeds vaker de vraag voorgelegd of hij ook vloerverwarming kan aanleggen. Dat heeft hij een tijdje weten af te houden, omdat hij het nog altijd razend druk heeft met professionele ketelinstallatie en dito sanitaire klussen. Maar de vraag in de markt nam de laatste maanden zulke proporties aan, dat hij gek zou zijn om niet in dit blijkbaar grote gat te springen. Hij had dus …Lees meer »