Om zeer onduidelijke redenen wordt Karel de laatste tijd nogal eens gevraagd of hij een totaalinstallateur is. Dan gaf hij maar aan liever op bekend terrein te blijven, dat van de loodgieter. Karel heeft namelijk van huis uit al bijzonder weinig technische kennis, behalve die zijn vader hem heeft bijgebracht. “Jongen, als het water maar stroomt en de vlam in de ketel blijft branden, is de installatie al geslaagd”, aldus de eerste generatie meesterklusser.

Maar na het derde telefoontje met toch weer de vraag of hij complete installaties kan aanleggen, dacht hij bij zichzelf: “Als ik elke keer nee blijf zeggen, leer ik nooit wat nieuws.” Dus antwoordde Karel dat hij volleerd allrounder is en de klus wel zou klaren. Zonder echter te vragen wat de klant nou precies wilde.

Toen bleek dat de klant zijn complete woning volgestopt wilde hebben met domotica, temperde Karels enthousiasme toch enigszins. Maar het hield hem niet tegen om vol goede moed aan de slag te gaan. Al na twee weken kabeltrekken door het complete huis, kwam hij uiteindelijk uit in de ruimte waar hij alles aan elkaar moest ‘knopen’. Enigszins vertwijfeld keek hij een tijdje naar de chaos. Wellicht had hij de kabels toch beter eerst kunnen markeren. Maar ach, dat Karel al snel, het werk was aangenomen op regiebasis dus hij zou een kniesoor zijn om daar een probleem van te maken.

Kleine wasjes, buiten wasjes

Met de zomer op komst krijgt Karel weer allemaal klanten met verzoeken om een stukje installatietechniek in de buitenomgeving aan ...

Aircokunst

Vorige week werd Karel ingeschakeld door een lokale galerie. De erg exclusieve kunsthal wilde graag dat Karel ervoor zou zorgen ...

Van alle markten thuis

Als goed ingevoerde werktuigbouwkundige weet uw omgeving u vast wel eens te vinden voor een klusje. U kent het wel: ...

VSK na-effect

Ook Karel was vorige week present op de VSK-beurs (hij moet tenslotte wel een beetje bij blijven als het gaat ...