Vorig week was een drama week voor onze handige klusser. Al zijn klussen werden uitgesteld of afgezegd. Terneergeslagen had hij de hele week een beetje in huis rondgehangen, met in zijn hoofd zijn slinkende bankrekening. Hij had bovendien mevrouw Karel op de kast gejaagd, omdat hij – uit pure verveling – overal commentaar op leverde. Zij had hem op haar beurt verweten dat hij niet zo bij de pakken neer moest zitten.

Karel was dus dolgelukkig dat er uiteindelijk toch een klant belde. De eigenaar van een redelijk lopende zaak – dat wil zeggen tot de gedwongen sluiting vanwege de coronacrisis. Deze zag zich – ondanks de crisis - genoodzaakt zijn ketel juist nu te laten vervangen.

Karel leefde direct op bij de gedachte aan omzet en zonder enig moreel besef schafte hij een flinke lading koppelingen, leidingen en afsluiters aan. Zo kon hij zijn gemaakte verlies van afgelopen week eens lekker compenseren bij de in zak en as verkerende restaurateur. De rekening van Karel zal wellicht het laatste zetje zijn om de arme omzetloze uitbater om zeep te helpen. Maar daar had onze topklusser geen boodschap aan. Zijn portemonnee was weer wat beter gevuld!

Op onze nieuwsbrief abonneren