Een volleerd vakman weet dat de combinatie pvc, warmte en koude rare gevolgen kan hebben. Gooi wat kokend water in de gootsteen en de sifon eronder zet enigszins uit. Mix dat met een lekker koud keukenkastje en het geheel krimpt en zet uit op verschillende plekken. Gevolg: lekkage. Diezelfde volleerd vakman heeft natuurlijk alle mogelijke plekken waar dit kan gebeuren netjes vastgelijmd en, uiteraard, gebruik gemaakt van één systeem – pvc of lijm of knel –,  waardoor die mogelijke lekkage tot een absoluut minimum beperkt blijft.
Maar Karel is niet zo’n doorgewinterd vakman. Karel is sowieso niet te betrappen op enige basiskennis van de natuurkunde. Afgelopen week was hij teruggeroepen naar een klant omdat de sifon daar losschoot op het moment dat de aardappelen in de gootsteen werden afgegoten. Natuurlijk had Karel gewoon wat uniformere materialen kunnen gebruiken of met wat pvc lijm aan de slag kunnen gaan. Maar Karel is nu eenmaal niet een man die denkt in de meest gangbare oplossingen. In plaats van naar de technische groothandel te rijden om de benodigde spullen te halen, toog hij naar het dichtstbijzijnde tuincentrum en was hij rap terug met een simpele draadspanner.
Een duurzame fix zal dit helaas niet blijken te zijn. Ook tie-wraps gaan het aardappelkookvocht niet doorstaan zonder uiteindelijk op te rekken. Het maakt het werk van Karel best spannend, dat dan weer wel.

Super snelle airco installatie

Karels klussende zwerftocht door Europa met zijn klusmaten Pjòtr en Harry zat er afgelopen week op. Het was weer tijd ...

Beunend de vakantie door

Samen met zijn twee beste vrienden Pjotr de tegelzetter en Harry de elektriciën, heeft Karel het idee opgevat deze zomer ...

Supersifon

Wellicht heeft u het wel eens meegemaakt: u bent in een badkamer bezig, haalt de sifon los en tovert tot ...

Mr. Snel en Flexibel

Vroeger reden er nog bussen vol met installateurs af en aan richting de VSK. De beurshallen liepen over van de ...