Karel is inmiddels een bekende installateur bij de lokale middenstand. Zo is hij vreemd genoeg al diverse keren terug gevraagd bij de supermarkt, sleutelde hij wat in het Caribische restaurant bij hem om de hoek en wist ook het Indische restaurant hem regelmatig te vinden. Dit ondanks zijn bedenkelijke reputatie.

Ook de plaatselijke shoarmaboer had hem onlangs nodig. Het restaurantje van de beste man werd door al het roterende vlees vaak erg warm. Aan Karel daarom de vraag om een airco-unit te installeren, wat voor hem uiteraard niet minder dan een koud kunstje zou zijn. Hij zag al direct bij binnenkomst in het pand dat een plafondunit de beste oplossing zou zijn; kwestie van plafondplaatje eruit en airco-unit erin.

De volgende dag kwam hij al aanzetten met die unit en merkte hij net zo snel dat hij deze nooit boven het plafond zou kunnen wegwerken. Het plafond bleek minder verlaagd dan gedacht. Had hij de vorige dag maar even achter één van de plafondtegels gekeken. Maar daarvoor was het nu allemaal te laat. Er zat niks anders op dan de unit op een aangepaste manier te monteren. Eigenlijk wel zo voordelig, bedacht onze opportunist vervolgens, Voor toekomstig onderhoud kunnen alle plafondplaten blijven zitten.

Voor één gat te vangen

U zult het vast wel herkennen. U bent als vakman ingehuurd voor een klus en tegelijkertijd heeft de klant een ...

Raketafvoer

Net als elke techniekfreak is ook Karel dol op alles wat met ruimtevaart te maken heeft. Als kleine Karel zag ...

Levenslange garantie

In de periode dat Karel net uit de schoolbanken kroop en het bij het bedrijf van zijn vader mocht binnentreden, ...

Kalm ân en rap een beetje

Inmiddels lijkt heel Nederland weer volledig in het pre-corona tempo te zitten. De files nemen in rap tempo toe, telefoons ...