De horeca is nu overal dicht en sommige ondernemers grijpen dit aan om de boel maar eens op te kalefateren nu er geen klanten meer in de zaak zijn. Dus wordt er her en der een nieuw behangetje geplakt, een nieuwe vloer gelegd of zelfs een compleet nieuwe sanitaire installatie aangebracht.

Voor dat laatste werd Karel ingeschakeld door een lokale restaurateur, waar hij al eerder een fantastisch airconditioning had geïnstalleerd. Juist omdat die installatie nogal onhandige was geplaatst, had de eigenaar zelf alvast maar een tekening gemaakt, waarop duidelijk was aangegeven waar exact de sanitaire benodigdheden dienden te komen.

Helaas is ook het lezen van een tekening niet Karels grootste talent. Daarbij had hij vrij veel moeite met het handschrift van de restaurateur, mede omdat hij zijn bril thuis had laten liggen. Waar Karel de standaard hoogte van 40 cm voor het toilet had moeten aanhouden, zag hij een vuiltje vóór de 4 voor een 1 aan.

Uiteraard had zelfs Karel zijn bedenkingen, maar de eigenaar had hem er specifiek op gewezen toch vooral de maten op de tekening aan te houden. Misschien komen in dit restaurant wel heel erg lange klanten, dacht Karel onnozel. Dus kwam de toiletpot keurig op 140 cm van de vloer te hangen. De klant is tenslotte koning.

Ander relevant nieuws van onze redactie

Rauwe afwerking

Sinds een aantal jaar is de industriële look helemaal in. U kent het vast wel: de in het zicht hangende ...
Verder Lezen

Circulair verwarmen

Het was één van de vaktermen van 2020: circulariteit. Overal in de branche beginnen producenten en fabrikanten zich te roeren ...
Verder Lezen

Even bij prikken

Tegen de Kerst is het alleen maar rennen voor Karel. Zelfs nu het de afgelopen jaren nauwelijks vriest rond deze ...
Verder Lezen