Karel is al meer dan 25 jaar samen met mevrouw Karel. Ze weten dan ook precies wat ze aan elkaar hebben. Daar hoort ook bij dat het af en toe flink kan ‘knarsen’ tussen beiden. Zo heeft mevrouw Karel de irritante gewoonte om nooit deuren achter zich dicht te doen. Gevolg: de verwarming staat de hele dag lekker op standje Costa del Sol en dan nog vindt de vrouw des huizes het redelijk fris in huis.

Ondertussen is het boven op de slaapetage moordend heet. Dit alles tot grote ergernis van Karel, die – weer thuis van een dag hard werken – het beneden best aangenaam vindt maar eenmaal boven de lijm onder de vloerbedekking vandaan ziet vloeien. Elke dag opnieuw kan hij zich er aan ergeren.

Maar ook Karel is niet zonder gebreken. Mevrouw Karel wordt er moedeloos van dat hij thuis geen enkel project afmaakt; een half afgetimmerde zolder, een deels geïsoleerde schuur en een airco die maar niet wordt aangesloten (ondanks de hitte boven). Mevrouw Karel wordt er horendol van, met name omdat haar man iedere werkdag met enthousiaste verhalen thuiskomt over vakkundig en netjes afgewerkte superklussen. Waarom kan dat thuis dan niet.

Als het beiden zo nu en dan even te veel wordt, vliegen de verwijten in huize Karel over en weer en van links naar rechts. Maar boos op elkaar blijven ze eigenlijk nooit. Karel ziet uiteindelijk in dat hij beter toch eens wat kan afmaken en mevrouw Karel gaat weer eens (nooit langer dan een paar dagen overigens) rekening houden met het sluiten van de deuren.

Afgelopen week liep de spanning weer eens behoorlijk hoog op. Maar als snel nadat de kruitdampen waren gezakt, besloot Karel zijn aircoproject in huis maar eens netjes af te ronden. En om te laten zien dat het met de liefde voor zijn vrouw nog steeds goed zit, gaf hij er een bijzonder romantisch tintje aan. Een vroegtijdig een hartverwarmend maar toch koel Valentijns cadeau voor mevrouw Karel.

Ander relevant nieuws van onze redactie

Strikt volgens de tekening

De horeca is nu overal dicht en sommige ondernemers grijpen dit aan om de boel maar eens op te kalefateren ...
Verder Lezen

Rauwe afwerking

Sinds een aantal jaar is de industriële look helemaal in. U kent het vast wel: de in het zicht hangende ...
Verder Lezen

Circulair verwarmen

Het was één van de vaktermen van 2020: circulariteit. Overal in de branche beginnen producenten en fabrikanten zich te roeren ...
Verder Lezen