Karel loopt al jarenlang mee in de (zijn) ‘installatiewereld’ en is dan ook op de meest uiteenlopende plekken geweest: van supermarkt, tot restaurant, van tandartspraktijk tot doorzonwoning.

Afgelopen week kon hij weer eens een nieuwe locatie toevoegen aan zijn lijstje. Een jong stel had, mede door de huidige krapte op de woningmarkt, een stukje van de tuin van hun ouders ingericht voor een tinyhouse, waarin ze zouden gaan wonen. Vanzelfsprekend moest het huisje van alle gemakken worden voorzien maar dan wel op een zeer kleine oppervlakte; een concessie die de nieuwe bewoners er maar al te graag voor over hadden. Zo konden ze toch lekker op hun zelf wonen, zonder de hoofdprijs kwijt te zijn aan huur of hypotheek.

Karel was de man die ze wilden hebben om de badkamer te installeren. Vanzelfsprekend liet onze superklusser dit bijzondere klusje niet aan zijn neus voorbijgaan. De badkamerruimte waar hij een ruimtelijk geheel van moest maken had een oppervlakte van maar liefst 2 m2, met als klap op de vuurpijl een aflopend gedeelte onder het schuine dakje. Kortom, de ruimte was – zoals je kunt verwachten in een tinyhouse – nogal beperkt.

Karel liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan en had binnen no-time een ruimtelijk ogende badkamer geïnstalleerd. Dat de doucheruimte een stahoogte had gekregen van slechts 1 meter hoog, moesten de tiny house bewoners maar voor lief nemen, uiteindelijk moet je, als je in een tinyhouse wilt wonen, concessies doen.

Perfecte energiebesparing

Nu de energieprijzen de pan uitstijgen krijgt Karel meer dan vaak de vraag of hij nog tips heeft hoe de ...

Gespannen sifon

Een volleerd vakman weet dat de combinatie pvc, warmte en koude rare gevolgen kan hebben. Gooi wat kokend water in ...

Super snelle airco installatie

Karels klussende zwerftocht door Europa met zijn klusmaten Pjòtr en Harry zat er afgelopen week op. Het was weer tijd ...

Beunend de vakantie door

Samen met zijn twee beste vrienden Pjotr de tegelzetter en Harry de elektriciën, heeft Karel het idee opgevat deze zomer ...