Dat de energieprijzen de pan uit rijzen, is natuurlijk geen nieuws. De energiekosten voor het aan laten staan van het vertrouwde cv-keteltje komt tegenwoordig overeen met de huidige goudprijs. Veel mensen denken dus wel twee keer na voordat ze die bankrekening-slurper aanzetten. Precies zo dacht de broer van onze Karel. Hij had goedkoop een allesbrander op de kop kunnen tikken, waarvoor hij minstens zo goedkoop aan brandstofstof kan komen aangezien hij nu eenmaal in de pallethandel zit.

Of Karel hem even wilde helpen met de montage van de schoorsteen voor deze allesbrander. Geen al te moeilijk klusje, maar meer recht-toe-recht-aan karweitje van 12 in een dozijn. Een kwestie van een dubbelwandige kachelpijp plaatsen en broer met gezin zouden kunnen profiteren van een heerlijk warm huis tegen relatief lage kosten.

Vanzelfsprekend moest die kachelpijp nog even door het dak heen en dus moest Karel het dak op moest om daar een trekkap te monteren.  Nou heeft Karel weinig moeite met hoogte, maar zijn broertje lief vond het idee dat Karel zonder enige borging het dak op zou gaan maar niks. Fijn dus om te zien dat Karel nog wat state-of-the-art borgingsmateriaal in zijn bus had liggen. Broer Karel keek vol vertrouwen toe hoe hij op het dak netjes zijn werk verrichtte. Gelukkig gaat bij Karel veiligheid voor alles.

Keukenboerinstallateur

We benoemen het wel vaker, Karel heeft (denkt hij) overal verstand van. Van specialist op het gebied van airco tot ...

Halloween wastafelcombinatie

Eigenlijk moet Karel helemaal niets hebben van al die Amerikaanse-feestdagen-onzin. De afgelopen jaren ziet hij, met oer-Hollandse ergernis, steeds vaker ...

Tiny badkamer

Karel loopt al jarenlang mee in de (zijn) ‘installatiewereld’ en is dan ook op de meest uiteenlopende plekken geweest: van ...

Perfecte energiebesparing

Nu de energieprijzen de pan uitstijgen krijgt Karel meer dan vaak de vraag of hij nog tips heeft hoe de ...