Wellicht heeft u het wel eens meegemaakt: u bent in een badkamer bezig, haalt de sifon los en tovert tot blijdschap van uw klant een set oorbellen, een gehoorapparaat of trouwring tevoorschijn. Met meestal als reactie zoiets als: “Oh, dus daar was ie al die tijd. Ik was ‘m al 3 jaar kwijt”.

Karel werd precies daarvoor afgelopen week ingehuurd door een wat ouder echtpaar. De man deze huizes werd knettergek van zijn eega, die maandelijks wel weer iets liet verdwijnen in de stortbak. Hij kon vervolgens met zijn inmiddels stramme lichaam onder de wasbak kruipen om met enige moeite de sifon te legen. Karel moest dit euvel maar eens oplossen.
Karel had de man natuurlijk gelijk kunnen adviseren om even een zeefje op de afvoer te leggen. Dat zou een stuk goedkoper zijn geweest. Maar Karel is natuurlijk niet te beroerd om wat ‘gemakkelijk geld’ te verdienen en ging onmiddellijk op pad om het probleem eens grondig aan te pakken. Binnen no-time had hij de oplossing gevonden: een ‘supersifon’. Nooit meer moeizaam dat kleine sifonnetje losdraaien. Dankzij deze rioolbuis met eindstop kan de man nu simpel en effectief de juwelen van zijn vrouw weer boven water vissen.

Mr. Snel en Flexibel

Vroeger reden er nog bussen vol met installateurs af en aan richting de VSK. De beurshallen liepen over van de ...

Thermostatische rookgasafvoer

Tegenwoordig is alles feilloos in te stellen en monitoren met slimme regeltechniek. Debiet onder controle krijgen? Daar hebben we een ...

Domme knop

Domotica is al enkele jaren een vast onderdeel in menig huishouden. Van slimme deurbel tot intelligente aircosystemen. Voor een beetje ...

Meesterkenmerk perfectioneren

Een aantal weken geleden kon u lezen dat Karel had besloten zichzelf een meesterkenmerk eigen te maken. Nu weet u ...