Domotica is al enkele jaren een vast onderdeel in menig huishouden. Van slimme deurbel tot intelligente aircosystemen. Voor een beetje goed ingevoerde technicus is dit natuurlijk geen baanbrekend nieuws.

Karel daarentegen zegt het allemaal bar weinig. Op bezoek bij zijn dochter twijfelde hij toch even aan haar gezond verstand op het moment dat hij haar hoorde roepen: “Hé google wat wordt het weer vandaag?” Dochterlief legde hem vervolgens geduldig uit hoe Google Home werkt en wat je er allemaal mee kan om het leven een stuk aangenamer te maken.

Hoewel Karel er geen bal van snapte, vond hij de techniek machtig mooi. Daar moest hij ook maar eens wat mee gaan doen. Toevallig kwam niet veel later een klant met de vraag om een stel radiatorknoppen te vervangen door ‘slimme knoppen’. Waarop Karel enthousiast naar deze klant toog, zonder overigens van tevoren even uit te zoeken wat hij nou precies kon verwachten.

Eenmaal ter plaatse vond Karel de thermostaatknoppen er helemaal niet zo slim uitzien. Ze reageerden sowieso niet toen hij ze, liggend in het doosje, vroeg hoe ze geïnstalleerd moesten worden. Het bleef pijnlijk stil. Misschien, zo bedacht Karel, moest hij zo’n knop wat meer stimuleren om zijn slimmigheid te kunnen tonen.

In plaats van een directe aansluiting besloot Karel daarom een flexibele slang te gebruiken voor de aanvoer. En als dat ding nou echt zo slim was, kon ie vast wel bedenken wat er moest gebeuren als hij de retour niet zou aansluiten. Laat nu maar eens zien dat je niet zomaar een domme knop bent!, dacht Karel. En vol vertrouwen op een goede afloop trok hij de deur achter zich dicht, stapte in zijn busje en reed met een voldaan gevoel weg.

Met dank wederom aan Camiel Hack voor de foto!

Meesterkenmerk perfectioneren

Een aantal weken geleden kon u lezen dat Karel had besloten zichzelf een meesterkenmerk eigen te maken. Nu weet u ...

Anti-diefstalunit

Nu alle prijzen hard omhoog gaan in de installatiebranche, mede door het oorlogsgeweld in Oekraïne, wordt er steeds vaker gebruik ...

Voorrangsbeugel

Karel schoot dit keer een gerespecteerd collega te hulp, die een grote klus onderhanden had en onder enorme tijdsdruk stond ...

Kenmerk van de meester

We lieten het eerder zien: onze fanatieke klusser is een kunstliefhebber. Menig werk dat Karel oplevert, is terug te leiden ...