Afgelopen week had Karel een doe-het-zelver als klant. De beste man in kwestie had zijn toiletruimte opnieuw betegeld maar was in al zijn enthousiasme vergeten dat er ook nog een waterleiding en afvoer van zijn fonteintje moest komen. Zijn keurige tegelwerk wilde hij uiteraard niet slopen, dus had hij Karel maar gebeld en gevraagd of hij het leidingwerk van het fonteintje kon verzorgen op een manier dat alles er toch nog strak uit zou zien.

Eenmaal ter plaatse zag Karel dat de klussende klant best wel een aardig tegeltje tegen de muur en op de vloer had geplaatst. Het deed niet onder voor het werk van zijn vriend en tegelaar Pjotr. Hij moest er niet aan denken dat hij bij het boren per ongeluk een tegel zou beschadigen. Geen beugeltjes dus maar de waterleiding in een mooie glooiende bocht buigen, zodat deze nauwelijks op zou vallen.

Zijn perfect bedoelde bocht bleek echter niet helemaal goed uit de verf te komen, zag hij zelf ook wel, waarop Karel besloot de aandacht van die rommelige waterleiding wat af te leiden. Hij besloot de afvoer uit meerdere delen samen te stellen, wat samen dan weer een mooi geheel zou opleveren. Een scheef gemonteerde sifon, zorgde voor de kers op de taart. Belangrijkste was in ieder geval dat het tegelwerk het vak- of – beter gezegd – kunstwerkje van Karel zonder enige schade had overleefd.