Je hebt het vast wel eens in een Amerikaanse film voorbij zien komen. Zo’n scene waar de huisvrouw de tafel afruimt en vervolgens alle afvalresten in de gootsteen kiepert. De eerste keer dacht je misschien nog: zo die sifon is straks mooi verstopt. Maar die gekke Amerikanen hebben gewoon een mooi ding op de markt gebracht: de gootsteenvermaler.

Het GFT-bakje in ons keukenkastje kennen ze niet aan de overkant van de grote plas. Alle etensrestanten worden daar met een paar vlijmscherpe messen volledig tot moes gehakt en weggespoeld in het riool.
Nou? Wat heeft dat dan met Karel te maken? Die heeft, hoe vreemd ook, een nogal welgestelde klant, die hem notabene ook nog eens regelmatig inschakelt. Deze keer had hij Karel gevraagd om zo’n state-of-art gootsteenvermaler te installeren; je moet tenslotte wat met je geld.
Karel zag vanzelfsprekend de eurotekens direct tevoorschijn komen, haastte zich naar zijn laptop en ging direct op zoek naar het gevraagde stukje geavanceerde techniek. Nadat Google te hebben geraadpleegd, kwam hij al snel tot de conclusie dat die dingen veel te duur waren voor het simpele stukje techniek waar het feitelijk om draait. Dat zou alleen maar zijn marge verkleinen.
“Daar gaan we dus niet aan beginnen”, dacht onze geld minnende klusser. Een kort bezoek aan de lokale discount en wat pvc uit zijn bus bezorgden hem de perfecte winstmaximalisatie.

Ruziënde rookgassen

In de herfstvakantie had Karel een paar dagen de kinderen van zijn zwager te logeren. Mevrouw Karel, dol op de ...

Rioleringrookgas

Er zijn vast wel alternatieve oplossingen die net zo goed werken als dat de gasketelwet voorschrijft. Dat ene beugeltje waar ...

Warmtepomp-ready

Je kunt tegenwoordig geen nieuwswebsite openslaan zonder iets te lezen over warmtepompen. De tijd om als installateur enkel een keteltje ...