Blog Archives

Kom knallen met Ubbink!

Gepubliceerd op

Bezoek Ubbink tijdens de BouwBeurs, die van 6 t/m 10 februari 2017 plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. U ontmoet Ubbink in Hal 11, stand C040. Registreer u nu gratis via  www.ubbinkbouwbeurs.nl.

Sanitair fabrikant wordt lid van Stroomversnelling

Gepubliceerd op

Freek Wiesenhaan, algemeen directeur van Hansgrohe Nederland, heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst met Stroomversnelling getekend. Stroomversnelling is een netwerk van bouwers, toeleveranciers, corporaties, gemeentes, financiers, netbeheerders en anderen die samen aan de slag gaan om Nul op de Meter renovaties en nieuwbouw mogelijk te maken.

Decentrale (school)ventilatie-unit met warmteterugwinning

Gepubliceerd op

De Ned Air EduComfort CM (Ceiling Mounted) 1100 LN (Low Noise) is een decentrale HR ventilatie-unit met warmteterugwinning. De unit wordt boven het verlaagd plafond geplaatst en heeft een inbouwhoogte van slechts 368 mm. Daarnaast is de EduComfort CM 1100 LN zeer energiezuinig en geluidsarm. Uitstekend geschikt voor schoolventilatie maar ook voor toepassing in kantoren en commerciële gebouwen.

Ventilatorconvectoren voor kanaalaansluiting met koelcapaciteiten tot 10 kW

Gepubliceerd op

Carrier heeft een nieuwe generatie IdroFan ventilatorconvectoren voor kanaalaansluiting geïntroduceerd. De modulaire units zijn ontworpen om toegepast te worden in alle mogelijke ruimtes wat betreft grootte en toepassing. De IdroFan ventilatorconvectoren kunnen worden gecombineerd met de Carrier vloeistofkoelmachines en warmtepompen. De nieuwe generatie is beschikbaar in twee versies – de 42NL unit met een lage externe statische druk of de 42NH unit met een hoge externe statische druk – met koelcapaciteiten van 0,50 kW tot 10 kW. Naast hun modulaire opbouw, zijn de units ontworpen voor installatie boven elk type plafond en kunnen ze worden toegepast in bijvoorbeeld hotels, kantoren, ziekenhuizen en restaurants. De units bieden rechtstreekse toegang tot de belangrijkste componenten voor eenvoudige service- en onderhoudswerkzaamheden.

Wireless HVAC-stroomtang

Gepubliceerd op

Euro-Index introduceert met de Fluke 902 FC een stroomtang met diverse functies die handig zijn voor het diagnosticeren en repareren van HVAC-systemen. Naast stroom- en spanningsmeting biedt dit instrument bijvoorbeeld temperatuurmeting, capaciteitsmeting, weerstandsmeting en meting van ionisatiestroom bij cv-ketels. De Fluke 902 FC beschikt over draadloze communicatie, waardoor u gebruik kunt maken van het Fluke Connect systeem. Met de gratis App (Android en iOS) kunt u onder meer trendregistraties uitvoeren, rechtstreeks vanaf locatie rapporten opstellen en versturen, op veilige afstand spanningvoerende apparatuur meten en meer. Uiteraard kan de Fluke 902 FC worden voorzien van een KWS kalibratiecertificaat.

Veelzijdige rookgasanalyser

Gepubliceerd op

De nieuwe testo 330i rookgasanalyser is een combinatie van betrouwbare testo technologie en het nieuwe meten, waarbij u het meetinstrument op afstand kunt bedienen en tegelijkertijd op de locatie de meetrapporten kunt maken, analyseren en verzenden.
Als basis voor dit nieuwe instrument heeft testo de meest duurzame rookgasanalyse technologie gebruikt, namelijk die van de huidige testo 330LL rookgasanalyser, waardoor de testo 330i over een aantal zeer interessante kenmerken beschikt.

Gassensoren voor detectie van koudemiddelen

Gepubliceerd op

Nieuw in het programma van CaTeC: SmartGas gassensoren voor detectie van koudemiddelen. De gassensoren van SmartGas zijn gebaseerd op een infrarood absorptie principe en opereren selectief, tonen weinig kruis-gevoeligheden voor andere gassen, hebben een lange levensduur en zijn druk en temperatuur gecompenseerd.

Energiebesparende innovaties tijdens VSK

Gepubliceerd op

Met de nadruk op de bekende payoff “Designing Innovative Solutions” neemt Carrier Airconditioning deel aan de VSK beurs. Dit jaar is het VSK thema “Kennis omhoog, gebruik omlaag”. Een thema wat perfect aansluit bij de visie van Carrier, daar zij zich commiteert aan milieuverantwoordelijkheid.
Maak kennis met de energiebesparende innovaties als PUREtec HFO koudemiddel en Carrier Connect.
Een eyecatcher op de stand is de UTC 3D experience. De bezoekers kunnen middels een driedimensionale wereld kennis maken met de geïntegreerde oplossingen voor gebouwgebonden installaties.

Nieuwe productgroep voor airco leverancier

Gepubliceerd op

Tijdens de VSK 2016 pakt precisie airconditioning leverancier STULZ weer groots uit met een stijlvolle stand. STULZ levert naast eigen precisie airconditioning voor data centra al vele jaren succesvol comfort airconditioning van Mitsubishi Heavy Industries. Maar tijdens deze editie van de VSK presenteert STULZ een nieuwe loot aan de producten boom: warmtepompen van REMKO.
REMKO is in Duitsland een bekend, gerenommeerd merk op het gebied van warmtepompen, die eventueel in combinatie met solar oplossingen kunnen worden gebruikt. Een goed voorbeeld van energiezuinige, efficiënte warmtepompen is de ArtStyle HTS serie, die een A++ energielabel koppelt aan een elegant design en fluisterstil bedrijf.
De ArtStyle HTS warmtepompen zijn verkrijgbaar in 4 capaciteiten tot 23kW. Bediening is eenvoudig via een gebruiksvriendelijk TFT-scherm. Het bedieningssysteem is ook geschikt voor Smart-Grid.
Ook brengt STULZ, als grootste importeur in Europa, wederom Mitsubishi Heavy Industries onder de aandacht. Speciaal voor MHI producten toont STULZ de in eigen huis ontwikkelde meet- en regelapparatuur uit de CompTrol serie, waarmee ze zich onderscheidt door het gebruik van touch screens voor bediening van de volledige comfort airconditioning installatie, centraal of via het web.
Uit eigen keuken toont STULZ de CyberCool2. Een high-end chiller, speciaal voor data centra. Alle eisen op het gebied van efficiency, zuinigheid, betrouwbaarheid en geluidsnormen worden gehaald met deze chiller. De CyberCool2 is er met een capaciteit van 50kW tot 1.400kW.
STULZ is importeur van STULZ precisie airconditioning, Mitsubishi Heavy Industries comfort airconditioning, REMKO warmtepompen, STULZ UltraSonic bevochtigingssystemen, Carel bevochtigingssystemen, Clint koelmachines en warmtepompen.

Tweelingpomp voor verwarmings- en klimaattechniek

Gepubliceerd op

Om tegemoet te komen aan de vraag naar een tweelingpomp-variant voor de verwarmings- en klimaattechniek, biedt KSB de Calio-serie nu ook in deze uitvoering aan. Tweelingpompen worden vaak toegepast, wanneer er hogere eisen worden gesteld aan de beschikbaarheid of er sprake is van beperkte plaatsruimte.

Nieuwe split warmtepomp op de beurs

Gepubliceerd op

Wolf Energiesystemen presenteert haar assortiment systeemoplossingen. De warmtepompserie is aanwezig met o.a. de nieuwe split warmtepomp BWL-1S. Op het gebied van zonne-energiesystemen introduceert Wolf het verbeterde BSP meerlagenbuffervat met de hoog rendement TopSon zonnecollectoren en daarnaast de zonne-energiecentrale CSZ-2. De systeemoplossingen kunnen moeiteloos gecombineerd worden met de gaswandketel CGB-2 en de woonhuisventilatie-unit CWL-T-300. Met de BM-2 bedienmodule wordt de gehele installatie geregeld en wordt bijvoorbeeld ook de opbrengst van de zonnecollectoren uitgelezen. Voor de grotere installaties is de staande HR-ketelserie MGK-2 beschikbaar in negen capaciteiten van 130 tot 630 kW en in cascade-opstelling tot 2,5 MW. Wolf presenteert tevens de luchtverhitter LH-EC met EC ventilator, de TLHD plafondunit en de nieuwe luchtbehandelingskast serie AHU TE. De AHU TE is leverbaar met het innovatieve hoog rendement warmtewiel met labyrint afdichting. Ook de CRL HR-WTW unit is uitgerust met dit warmtewiel. De CKL, CGL en CFL HR-WTW units zijn uitgerust met tegenstroomplatenwisselaar, waarbij de CFL ontwikkeld is voor plafondmontage. De WRS-K regeling voor de luchtbehandelingskasten en HR-WTW units is nu ook leverbaar met een KNX communicatiemodule, naast de reeds beschikbare Modbus, BACnet, LonWorks protocollen en de Ethernet Webserver module.

Split lucht/water warmtepomp

Gepubliceerd op

Naast de water/water warmtepomp BWS en de monobloc BWL, introduceert Wolf Energiesystemen nu een lucht/water warmtepomp in split uitvoering, de BWL-1S. Het buitendeel kan dankzij de koeltechnische leidingen met een lengte van 10 of 25 meter worden gepositioneerd op of naast de woning.

Servicebalie naar nieuw adres

Gepubliceerd op

De Rensa servicebalie in Arnhem is verhuisd naar een grotere locatie. In dit nieuwe pand, 500 meter verwijderd van de oude locatie, is ook ruimte voor een assortiment sanitair producten van het zusterbedrijf GévierDales. Vanaf heden kunnen installateurs hier terecht voor installatietechnische producten op het gebied van zowel W als S.

Zinnenprikkelende douchekalender

Gepubliceerd op

Ontspannen en zinnenprikkelende douchebeleving gecombineerd met puur design: de Hansgrohe douchekalender 2016 presenteert in twaalf opwindende en esthetische beelden de nieuwe, innovatieve Rainmaker Select hoofddouches. De beelden weerspiegelen de kenmerkende eigenschappen van de nieuwe douches: heldere vormen, glanzende glazen oppervlakken en een tijdloze elegantie.

Pakketlabel configurator voor verwarmingscombinaties

Gepubliceerd op

Met de Pakketlabel configurator van Rensa kunt u eenvoudig de energie-efficiëntie klassen van verwarmingscombinaties berekenen en het bijbehorende pakketlabel aanmaken en downloaden.

Nieuwe hoofddouches met glazen straalplaat

Gepubliceerd op

De nieuwe Hansgrohe Rainmaker Select hoofddouches onderscheiden zich van alle andere douches door hun opvallende straalplaat: deze is vervaardigd van wit glas. Hierdoor zijn de douches echte blikvangers in de badkamer.

Warmteterugwinunit voor woningen

Gepubliceerd op

De systeemoplossingen van Wolf Energiesystemen kunnen nu ook uitgebreid worden met een warmteterugwinunit, de CWL-T-300 Excellent. De woonhuisventilatie-unit met passiefhuis certificaat heeft een capaciteit van 300 m³/h bij 150 Pa. De unit is uitgerust met een bypass, heeft een rendement van 95% en ‘constant flow’ EC-ventilatoren met een laag geluidsniveau en energiegebruik. Naast de regelbare voorverwarmer van 1 kW is vooral de optionele hydraulische naverwarmer bijzonder. Deze kan volledig in de unit worden geplaatst en dankzij het vermogen van 3 kW kan de woning gedeeltelijk met lucht worden verwarmd voor een nog hoger comfort en snelle opwarming.

Nieuw: Rensa sneldienst

Gepubliceerd op

Goed nieuws voor alle installateurs: met de sneldienst van Rensa hoeft u nooit meer tussentijds bij uw klus weg. Terwijl  wij het ontbrekende onderdeel naar u toe brengen werkt u gewoon door. Hierdoor verliest u geen kostbare installatietijd en komt uw werk op tijd af. Dat deze jonge dame uw pakket hoogstpersoonlijk komt bezorgen kunnen we niet beloven. Wél dat het afgeleverd wordt op de locatie waar u aan het werk bent. Uw uren optimaal benut, het werk op tijd af en uw klant tevreden!

De totaalleverancier voor al uw meetinstrumenten.

Gepubliceerd op

Als totaalleverancier van meetinstrumenten biedt Testo u een one-stop-shop voor al uw meetinstrumenten op het gebied van HVAC/R. Op onze website hebben wij een selectie gemaakt van een aantal instrumenten welke uw dagelijkse werkzaamheden eenvoudiger en efficiënter maken.

Hoog rendement twincoilsysteem

Gepubliceerd op

Conform de EU-richtlijn 1253/2014 wordt het verplicht om luchtbehandelingssystemen met mechanische toe- en afvoer te voorzien van warmteterugwinning. Dit geldt voor alle luchtbehandelingssystemen die na 1 januari 2016 worden geleverd. Ook gelden er minimale rendementen voor het warmteterugwinsysteem. Niet in iedere situatie is het even eenvoudig om een klimaatsysteem te ontwerpen waarin warmteterugwinning is opgenomen. Het twincoilsysteem biedt dan vaak uitkomst doordat de toe- en afvoer separaat van elkaar kunnen worden opgesteld. Een nadeel van het twincoilsysteem is echter het lagere rendement.

Zitelementen voor de douche

Gepubliceerd op

Om te voldoen aan de toenemende vraag naar zittend en liggend douchen, introduceert Cleopatra, dochteronderneming van Hansgrohe, een nieuwe reeks Flex Seats; verplaatsbare soft-touch zitelementen om comfortabel te kunnen zitten onder de douche.

Mijn KWS, een nieuwe gratis service van EURO-INDEX

Gepubliceerd op

Iedereen die instrumenten bij EURO-INDEX laat onderhouden en/of kalibreren kan zijn kalibratiecertificaten en service documenten gemakkelijk en kosteloos downloaden via Mijn KWS, altijd en overal.

‘Positieve flow’ voor VSK 2016

Gepubliceerd op

‘Kennis omhoog, verbruik omlaag’ is het thema van VSK 2016 die van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 februari in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden. De VSK staat in het teken van de klimaatdoelstellingen. Brand Manager Cas Wegman van Jaarbeurs vindt dat een gevoelige snaar is geraakt. “Het thema slaat aan, elke exposant licht er op zijn stand één product uit dat een substantiële bedrage levert aan deze doelstelling. We presenteren hiermee een bloemlezing aan producten die de komende jaren toonaangevend zullen zijn.”

Koelmachines en warmtepompen goed voor Breeam-score

Gepubliceerd op

Western Airconditioning heeft begin 2015 een nieuwe range luchtgekoelde waterkoelmachines en lucht-water warmtepompen op de markt geïntroduceerd met het volledig natuurlijke koudemiddel R290. Deze EKO.E range omvat in totaal 22 modellen (11 met één koudemiddelcircuit en 11 met twee gescheiden circuits). De range is leverbaar in een koelvermogen van 8 tot 310 kW. De mogelijkheid bestaat de units te leveren met een hydromodule inclusief pomp en buffervat. Tevens is de unit verkrijgbaar in een vrijekoeling uitvoering. Permanente lekdetectie maakt standaard onderdeel uit van de levering. R290 beter bekend als propaan heeft een ODF waarde van 0 en een GWP waarde van 3.

Methode voor levensduurkostenberekening wint ISSO Award 2015

Gepubliceerd op

bbn adviseurs en LCCvision hebben de ISSO-Award 2015 gewonnen met de Life Cycle Cost (LCC) berekeningsmethode. De award is op 1 oktober uitgereikt tijdens het ISSO-najaarsoverleg in Rotterdam. De award werd toegekend aan het bedrijf of product met een aantoonbaar kwaliteitsproces. De LCC-methode maakt accurate berekeningen mogelijk van de levensduurkosten van installaties. De methode komt voort uit het inzicht dat niet alleen investeringskosten, maar ook exploitatie en blijvende kwaliteit horen mee te wegen in het besluitvormingsproces.

Serie staande cv-ketels verder uitgebreid

Gepubliceerd op

Deze serie staande ketels type MGK-2 van Wolf Energiesystemen is verder uitgebreid met nog meer capaciteiten. De MGK-2 was voorheen verkrijgbaar van 390 tot 630 kW, vanaf nu begint de reeks bij 130 kW en bestaat in totaal uit 9 types. In een cascadeopstelling is de maximale capaciteit 2,5 MW. De gehele serie past door een deuropening van 80 cm en is verplaatsbaar middels een palletwagen. De vier grootste types zijn eenvoudig deelbaar en hebben dan een maximale afmeting van 1460x1295x790 mm.

Twee specialisten onder één dak

Gepubliceerd op

Om de dienstverlening te optimaliseren heeft Rensa een nieuwe vestiging in Den Haag geopend. Vanaf maandag 28 september kunnen installateurs op deze nieuwe locatie terecht voor een uitgebreid assortiment ketelservice-onderdelen, installatiemateriaal en advies.
Rensa bundelt op deze locatie haar krachten met technische groothandel GévierDales. Rensa als specialist in verwarming en ventilatie en GévierDales als specialist in sanitair en watertechniek.

Stille en zuinige warmtepompen

Gepubliceerd op

Vaillant introduceert medio oktober een gloednieuwe warmtepomprange: de flexoTherm en de flexoCompact. Beide warmtepompen zijn fluisterstil en bijzonder efficiënt. Zo hebben de flexoTherm en de flexoCompact een COP tot 5,1 en de hoogst haalbare energieklasse A++ voor verwarming en A voor warm water. De warmtepompen zijn verkrijgbaar in een brede range met grote diversiteit aan vermogens en geschikt voor zowel bodem als lucht. Dit maakt de flexo-range ideaal voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

Webshop voor dak- en pijpventilatoren gelanceerd

Gepubliceerd op

In de nieuwe en overzichtelijke webshop www.nedairshop.nl kan men eenvoudig Ned Air dak- en of pijpventilatoren bestellen met een bijbehorende regeling en accessoires. De meeste dakventilatoren zijn uit voorraad leverbaar, binnen 24 uur. In de webshop is meteen een aantrekkelijke jubileumactie verkrijgbaar.

Luchtbehandelingsspecialist wordt preferred  partner   

Gepubliceerd op

Auerhaan is preffered partner geworden van Reznor, de marktleider op het gebied van gasgestookte luchtverwarmers en luchtbehandelingsunits. Op basis van een 125-jarige ervaring produceert Reznor een breed assortiment HVAC-toepassingen van hoge kwaliteit. De apparaten voor verwarming en ventilatie zijn milieuvriendelijk, energie- en kostenefficiënt. Alle producten van Reznor worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd!

Douche- en kranenspecialist houdt toprenners fris

Gepubliceerd op

Op zondag 4 oktober wordt de 40e editie van de Internationale Hansgrohe SuperPrestige verreden. Gieten maakt ook dit jaar weel deel uit van het klassement Superprestige en is net als vorig jaar de eerste wedstrijd van de cyclus. Op 16 september zal het internationale veldrijden van start gaan met een wereldbekerwedstrijd in Las Vegas (USA), waarna de renners terugkeren naar Europa. De eerste grote confrontatie in Europa vindt plaats in Gieten waar wereldkampioen Mathieu van der Poel en Lars van der Haar acte de presence geven. Sven Nys, bezig aan zijn laatste seizoen, zal ook deelnemen in Gieten.

Een nieuwe generatie warmtepompen

Gepubliceerd op

De ArtStyle warmtepompen van Remko combineren elegant design met Duitse degelijkheid. De innovatieve technologie van deze nieuwe generatie split-luchtwarmtepompen zorgt voor buitengewone prestaties.

Servicewijzer app nu ook voor Windows 8.1 en 10 

Gepubliceerd op

Vanaf heden is de Rensa Servicewijzer  App ook beschikbaar voor alle devices die  gebruik maken van Windows 8.1 en 10. De Servicewijzer App was al geruime tijd  beschikbaar voor telefoons die op Windows Phone draaien. Echter, met de nieuwe versie kan de App ook op de nieuwste  smartphones, tablets en pc’s met Windows 8.1 of hoger worden gebruikt. De Rensa Servicewijzer App staat gewoon in de Windows Store en is uiteraard gratis te downloaden. Rensa biedt hiermee als eerste in de branche deze functionaliteit aan.

Slimme thermostaat met gratis app   

Gepubliceerd op

Vaillant introduceert de slimme thermostaat: vSMART. Een strak vormgegeven draadloze thermostaat voor Vaillant cv-ketels. Met behulp van de gratis app kan de vSMART eenvoudig worden bediend op meerdere smartphones of tablets tegelijkertijd, maar is ook handmatig te bedienen. De vSMART is overal in huis draadloos te plaatsen.

Drie finalisten voor ISSO-Award 2015

Gepubliceerd op

Wie, o wie is de winnaar van de ISSO-Award 2015, ereprijs in de installatiesector? Daarover beslissen de bezoekers op het ISSO-najaarsoverleg op donderdag 1 oktober in Rotterdam.

HR WTW-units nu ook leverbaar voor buitenopstelling

Gepubliceerd op

De CRL HR-WTW units met HR-warmtewiel van Wolf Energiesystemen zijn nu ook leverbaar voor buitenopstelling. Het warmtewiel van de CRL heeft een rendement tot 90% en is verkrijgbaar als condensatie-, enthalpie- of sorptierotor. Uniek aan de CRL is de speciale warmtewiel afdichting met labyrint, waardoor luchtlekkage over het warmtewiel wordt gereduceerd tot minder dan 2%. De serie is leverbaar met 4800, 6200 en 9000 m3/h. De binnenopstelling is verkrijgbaar in verschillende varianten, qua plaatsing van de luchtkanaalaansluitingen.

Decentrale schoolventilatie-unit

Gepubliceerd op

Ned Air introduceert EduComfort, een CO2 gestuurde HR ventilatie-unit met warmteterugwinning. Deze decentrale unit is universeel te plaatsen, zowel in als onder het plafond. Beheren op afstand is ook mogelijk met de EduConnect. De Ned Air EduComfort voldoet als eerste decentrale ventilatie-unit aan het Programma van Eisen Frisse Scholen 2015 Klasse B. Zo heeft de unit een installatiegeluid van minder dan 33 dB(A). Bovendien zorgt de energiezuinige Ned Air EduComfort voor voldoende luchtverversing om een gezonde leeromgeving te creëren.

Programma warmtebeeldcamera’s uitgebreid

Gepubliceerd op

De nieuwe TiS Performance-serie van Fluke bestaat uit 8 thermografische camera’s met uitstekende prestaties en specificaties voor een snelle en juiste diagnose. De modellen verschillen van elkaar in thermische resolutie, meetbereik, nauwkeurigheid en functionaliteit. De TiS10 is het instapmodel met 80 x 60 pixels thermische resolutie en een vaste focus, waarmee u altijd scherpe warmtebeelden maakt vanaf 45 cm. De serie bevat diverse modellen met een handmatige focus, waarmee u objecten scherp kunt stellen vanaf een afstand van 15 cm.

Zoneregelsysteem nu met geïntegreerde wifi-verbinding

Gepubliceerd op

Honeywell, specialist in verwarmingsregelaars, introduceert evohome Wi-Fi. In de slimme zoneregeling evohome is nu een wifi-verbinding geïntegreerd, wat installatie nog eenvoudiger maakt. Waar voorheen nog een extra component, de internet gateway, nodig was voor connectie met het internet is dit nu standaard in het bedieningspaneel geïntegreerd. Daarnaast zijn er nog een aantal verbeteringen. Het ontwerp en de software kregen een update, ter ondersteuning van het instellen en bouwen van het systeem. Om het energiezuinig instellen van evohome Wi-Fi te aan te moedigen is de optimalisatie-instelling nu gelijk via het hoofdmenu beschikbaar. evohome Wi-Fi is per direct verkrijgbaar in Nederland en is te gebruiken met alle bestaande evohome-componenten.

Twee afzonderlijke zones regelen met één thermostaat

Gepubliceerd op

Honeywell heeft zijn Round Connected geüpgraded. Hiermee is de Round Connected in staat de verwarming in twee afzonderlijke zones te regelen. Dat levert de gebruiker nog meer comfort en energiebesparingen op. Vanaf nu zijn twee Round Connected-thermostaten te koppelen aan één internetgateway, die de gebruiker vervolgens bedient via de Total Connect Comfort-app.

Zonne-energiecentrale

Gepubliceerd op

Wolf Energiesystemen introduceert de zonne-energiecentrale CSZ-2. De CSZ-2 is een complete systeemoplossing, bestaande uit een 300 liter voorraadvat, dat aangesloten wordt op twee hoog rendement zonnecollectoren. Het modulaire systeem wordt geleverd met bedienmodule BM-2, HR zonne-energie pompgroep, solarmodule SM-1 en expansievaten voor het zonne-energie en cv-circuit. Daarnaast bestaat het systeem uit de CGB-2 hoog rendement ketel.

W-installateur het meest tevreden met …

Gepubliceerd op

Fabrikant van cv-ketels Vaillant heeft de hoogste klanttevredenheid onder W-installateurs. Zij worden op de voet gevolgd door een andere fabrikant van cv-ketels: Nefit. Onder adviseurs in de werktuigbouwkundige sector scoort koeltechniekfabrikant Ambrava met het merk Samsung het hoogste tevredenheidscijfer. Dit blijkt uit de Marketing Score Card Klanttevredenheid Installatie, het jaarlijks terugkerende klanttevredenheidsonderzoek van BouwKennis.

Technische groothandel met de hoogste klanttevredenheid

Gepubliceerd op

De BouwKennis Marketing Score Card Klanttevredenheid peilt jaarlijks de klanttevredenheid van installateurs en adviseurs met fabrikanten en handelaren. Een specifiek onderdeel van dit onderzoek is de tevredenheid over groothandelaren onder de W-installateurs. Een daaruit blijkt dat de W-installateur ook dit jaar weer het meest tevreden is met Rensa.

Energiemodule voor verwarming en warm tapwater    

Gepubliceerd op

Op de Provada dit jaar in de Amsterdam RAI was hij al te zien, de nieuwe Nathan Energiemodule. Tijdens deze beurs presenteerde de leverancier uit Duiven een fullsize prototype van de module. In de compacte aanbouw zijn alle installatiecomponenten voor duurzame verwarming en warm tapwater bereiding op efficiënte wijze samengebracht tot één totaalproduct.

Systeemoplossingen met warmtepomp

Gepubliceerd op

De systeemoplossingen van Wolf worden verder uitgebreid met pakketten waarin een warmtepomp is opgenomen. Er zijn combinaties met een warmtepomp, voorraadvat en bijbehorende componenten, maar ook systemen waar de warmtepomp wordt gecombineerd met thermische zonnecollectoren. Voor meer verwarmingsvermogen of als back-up voorziening kan een combinatie met de CGB-2 gaswandketel worden gemaakt.

Vacuümmeter met alarmering

Gepubliceerd op

De Supco VG640D is een ideaal instrument bij het vacuüm pompen van koelsystemen. Het toestel biedt een meetbereik tot 19.000 microns met een resolutie vanaf 0,5 micron. Een hoorbaar en zichtbaar alarm kan worden ingesteld voor een hoog en laag vacuüm. De sensor van de VG640D is gemakkelijk schoon te maken en hoeft nooit vervangen te worden. Bijzonder handig is de mogelijkheid om met een RF-signaal de optionele R100 draadloze alarm-ontvanger te activeren. Zodra de VG640D een alarmsignaal uitzendt ( bereik circa 120 meter) klinkt een luid signaal uit de R100. Dit maakt het mogelijk een ander koelsysteem te controleren/onderhouden en een signaal te ontvangen zodra het gewenste vacuüm is bereikt in het systeem met de VG640D. Uiteraard kan de Supco VG640D worden voorzien van een KWS kalibratiecertificaat.

Rensa PV-panelen configurator

Gepubliceerd op

Stel met deze tool stap voor stap de installatie voor PV-panelen samen! Alle onderdelen die nodig zijn voor het samenstellen van een PV-panelen installatie zijn gemakkelijk te vinden in deze online tool.

PV-panelen configurator

Gepubliceerd op

Een complete PV-paneleninstallatie bestaat uit een hoop losse onderdelen. Het kost daardoor vaak flink wat tijd om de juiste onderdelen bij elkaar te zoeken en te bestellen. Hoe meer onderdelen er nodig zijn voor een installatie, hoe groter de kans dat er een onderdeel wordt vergeten of verkeerd wordt geleverd. Om het samenstellen van een PV-panelen installatie gemakkelijker en efficiënter te maken, lanceert Rensa de PV-panelen configurator.
Via Rensanet, de online bestelomgeving van Rensa, is het nu mogelijk om stap voor stap een complete installatie voor PV-panelen samen te stellen. Alle onderdelen die nodig zijn voor het samenstellen van een PV-panelen installatie zijn gemakkelijk te vinden in deze online tool. U kunt onderdelen van verschillende merken combineren tot een installatie die het beste bij de wensen van uw klant past.
Voor meer informatie: www.rensa.nl

Ventilatorconvector voor montage boven verlaagd plafond

Gepubliceerd op

Western Airconditioning introduceert de Sopra ventilatorconvector. De Sopra is speciaal ontwikkeld voor montage boven een verlaagd plafond en is aan te sluiten op kanalen met roosters. De unit wordt toegepast in de particuliere en commerciële sector. De Sopra is geschikt om te koelen of verwarmen en is leverbaar in 5 modellen. De range heeft een koelvermogen tussen 4 en 18 kW en een verwarmingsvermogen tussen 5,4 en 23,4 kW.

EC ventilatorconvector voor hogewand montage    

Gepubliceerd op

Western Airconditioning brengt de Prisma-EC op de markt. De Prisma-EC is een ventilatorconvector geschikt voor montage hoog aan de wand. Het innovatieve design en de lichte kleurstelling zorgt ervoor dat de unit geschikt is voor elk interieur. Door het toepassen van tangentiaal EC-ventilatoren heeft de Prisma-EC een laag geluidsniveau en een laag energiegebruik. De unit is leverbaar met een koelvermogen tussen 2,4 en 3,8 kW en is ook geschikt om te verwarmen. De unit is standaard te bedienen met een infrarood afstandsbediening en als optie is er een wandthermostaat mee te leveren. De optionele 3-weg waterklep wordt gemonteerd in de unit meegeleverd.