Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 191 seconden

EduComfort CM 1100 LN De Ned Air EduComfort CM (Ceiling Mounted) 1100 LN (Low Noise) is een decentrale HR ventilatie-unit met warmteterugwinning. De unit wordt boven het verlaagd plafond geplaatst en heeft een inbouwhoogte van slechts 368 mm. Daarnaast is de EduComfort CM 1100 LN zeer energiezuinig en geluidsarm. Uitstekend geschikt voor schoolventilatie maar ook voor toepassing in kantoren en commerciële gebouwen.

Ongezond binnenklimaat op scholen
Het binnenklimaat op scholen in Nederland is vaak niet optimaal. Hoge CO2 concentraties, tochtklachten, onaangename luchtjes en een oplopende temperatuur hebben een negatieve invloed op de gezondheid en de prestaties van leerlingen en werknemers. Onderzoek van TNO en GGD heeft bewezen dat voldoende ventilatie noodzakelijk is voor een gezond binnenklimaat. Zo doet een goede luchtkwaliteit het ziekteverzuim met 25% afnemen en verbetert het de prestaties met 23%.

Programma van Eisen Frisse Scholen
Vanwege de Europese regelgeving moeten scholen in de toekomst (bijna) energieneutraal ontworpen worden. Veel scholen starten daarom verbetertrajecten om van hun school een ‘Frisse School’ te maken. Een Frisse School heeft een goed binnenmilieu en een lage energierekening. De Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) heeft hiervoor een Programma van Eisen Frisse Scholen 2015 opgesteld. De Ned Air EduComfort CM 1100 LN voldoet afhankelijk van de installatie en het aantal leerlingen, aan het Programma van Eisen Frisse Scholen Klasse A of B.

Belangrijke eigenschappen
Visual EduComfort CM 1100 LNDe Ned Air EduComfort CM 1100 LN is modulair opgebouwd en kan uitgebreid worden met verschillende accessoires naar keuze. Koelen of verwarmen is ook mogelijk. Het toestel heeft een maximaal luchtvolume van 1.100 m3/h. Door middel van een geïntegreerde webbased regeling is beheer op afstand mogelijk.

Energiezuinig: De ventilatie-unit is ontwikkeld om de laagst mogelijke Total Cost of Ownership (TCO) te bieden. Op basis van het gemeten CO2 gehalte begint de EduComfort pas met ventileren wanneer dit nodig is. Daarnaast wordt het warmteverlies beperkt door de toepassing van warmteterugwinning door middel van de gepatenteerde Luchtscheidingsmodule. Dit resulteert in een optimaal binnenklimaat bij een zo laag mogelijk energieverbruik.

Geluidsarm: De Ned Air EduComfort CM 1100 LN voldoet ruimschoots aan de gestelde geluidsnormen van het PVE Frisse Scholen (< 33 dB(A)). Dit heeft de unit te danken aan de geïntegreerde geluiddempers en de stille en energiezuinige EC ventilatoren. Het geluidsarm functioneren resulteert in optimale concentratie wat de prestaties verbetert.

EduConnect: De Ned Air EduComfort is voorzien van een geïntegreerde webbased regelaar met een instelbaar klokprogramma. Door enkel een netwerkkabel (TCP/IP) op de unit aan te sluiten, kan de unit bediend en uitgelezen worden via een webbrowser. Worden de units vervolgens aangesloten op het internet dan kan via EduConnect de unit op elke gewenste locatie grafisch in beeld gebracht worden. De unit kan vervolgens vanaf uw eigen locatie, via internet of vanaf een externe locatie bediend worden. Dat biedt u maximale flexibiliteit! Op de regelaar kan uiteraard ook een bediendisplay voorzien van een touchscreen aangesloten worden voor directe bediening in het klaslokaal.

Een gezond binnenklimaat
Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Ned Air voorop. Er is nog veel onduidelijkheid over de schade voor de gezondheid bij het gebruik van minerale isolatiewol zoals glaswol. Als eerste fabrikant op het gebied van luchtbehandeling heeft Ned Air er daarom voor gekozen om voor al haar producten waarbij het isolatiemateriaal direct in contact komt met de luchtstroom, isolatiemateriaal te gebruiken op basis van kunststof. Het gebruik van polyesterwol en geen glaswol sluit de gezondheidsrisico’s bij vrijgekomen schadelijke vezels in de luchtstroom geheel uit. Dit verzekert u van een goed werkend ventilatiesysteem voor een écht gezond binnenklimaat.

Klaslokaal EduComfort 950Centrale en decentrale schoolventilatie
Ned Air biedt diverse centrale- en decentrale ventilatiesystemen die juist binnen scholen en kinderopvangcentra dé oplossing bieden. De Ned Air schoolventilatiesystemen zijn conform het Programma van Eisen Frisse Scholen, energiezuinig, geluidsarm en kunnen aangepast worden aan uw specifieke eisen voor de school.

Meer informatie over de EduComfort CM 1100 LN is te vinden op de website van Ned Air.

[related_post themes=”text”]