Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 93 seconden

KSB_Calio_Z_tweelingpompOm tegemoet te komen aan de vraag naar een tweelingpomp-variant voor de verwarmings- en klimaattechniek, biedt KSB de Calio-serie nu ook in deze uitvoering aan. Tweelingpompen worden vaak toegepast, wanneer er hogere eisen worden gesteld aan de beschikbaarheid of er sprake is van beperkte plaatsruimte.

In normaal bedrijf werkt een van beide pompen gedurende een looptijd van 24 uur. Daarna neemt de andere pomp het bedrijf over. Op deze manier worden beide pompen even zwaar belast en zijn ze altijd klaar voor bedrijf. Wanneer een van de aggregaten zou uitvallen, zorgt het geïntegreerde controlesysteem voor een automatische omschakeling bij storing en geeft het een melding via een geïntegreerde interface aan het controlestation door. Handmatige omschakeling van de pompen is eveneens mogelijk.

De geïntegreerde terugslagklep voorkomt het terugstromen door de uitgeschakelde pomp. De pomp is ontworpen voor capaciteiten tot 52 m3/h  bij opvoerhoogten tot 18 m waterkolom. Als aandrijvingen voor de nieuwe Calio Z worden elektronisch gecommuteerde synchroonmotoren toegepast.

De Calio-pompen zijn standaard voorzien van een externe start/stop- en storingsmeldcontacten. De geïntegreerde Modbus-interface maakt daarnaast het aansluiten van aanwezige automatiseringssystemen probleemloos mogelijk. Andere product geïntegreerde analoge en digitale interfaces zijn beschikbaar.

De pomp kan worden ingesteld op bedrijfswijzen constante drukregeling, proportionele drukregeling en bedrijf bij gefixeerd toerental. Verdere kostenbesparingen zijn mogelijk dankzij de nieuw ontwikkelde bedrijfssoftware met energiebesparingsfunctie Eco-Mode.

De gebruikersinterface in combinatie met het geïntegreerde display en de symbolen voor de bedrijfstoestand, maakt een eenvoudige bediening mogelijk. De gebruiker krijgt de actuele vermogensopname in Watt en de capaciteit in kubieke meters gepresenteerd. Net als de kleinere Calio-uitvoeringen voldoen ook de nieuwe pompen aan alle gangbare efficiëntievoorschriften.

Met een mediumtemperatuurtraject  van -10 ℃ tot +110 ℃ lenen de nieuwe Calio Z pompen zich voor een breed toepassingsgebied, variërend van het verpompen van heet water tot koelmiddel, alsmede voor industriële circulatiesystemen.

Voor meer informatie. www.ksb.nl