Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 74 seconden

42NH-42NLCarrier heeft een nieuwe generatie IdroFan ventilatorconvectoren voor kanaalaansluiting geïntroduceerd. De modulaire units zijn ontworpen om toegepast te worden in alle mogelijke ruimtes wat betreft grootte en toepassing. De IdroFan ventilatorconvectoren kunnen worden gecombineerd met de Carrier vloeistofkoelmachines en warmtepompen. De nieuwe generatie is beschikbaar in twee versies – de 42NL unit met een lage externe statische druk of de 42NH unit met een hoge externe statische druk – met koelcapaciteiten van 0,50 kW tot 10 kW. Naast hun modulaire opbouw, zijn de units ontworpen voor installatie boven elk type plafond en kunnen ze worden toegepast in bijvoorbeeld hotels, kantoren, ziekenhuizen en restaurants. De units bieden rechtstreekse toegang tot de belangrijkste componenten voor eenvoudige service- en onderhoudswerkzaamheden.

De IdroFan reeks biedt een reeks opties om energie te besparen. De motor (LEC) kan het energiegebruik van de ventilatorconvector tot 50 procent reduceren. De nieuwe Water Terminal Controller (WTC) regelt tegelijkertijd de waterklep en het ventilatortoerental en zorgt zo voor extra energiebesparing. De LEC-motor beschikt over een traploze regeling van het ventilatortoerental waardoor deze stiller is dan een motor met verschillende toerentallen. Dankzij de WTC regelaar van wordt de luchtstroom automatisch aangepast aan de behoeften van de gebruikers. Bovendien kan de WTC regelaar het maximale ventilatortoerental regelen om het geluidsniveau nog verder te verbeteren.

“Met de 42NL en 42NH units is Carrier erin geslaagd één product te ontwikkelen met individueel aanpasbare configuraties om zo voor elke toepassing een oplossing te kunnen bieden.” aldus Didier Genois, director, engineering en marketing, Carrier HVAC Europa.