Met de introductie van de nieuwe Mitsubishi Electric SFZ-M biedt Alklima een wand-inbouwunit die de installateur, op een tweetal roosters na, volledig onzichtbaar kan wegwerken. Vooral de flexibele toepassingsmogelijkheden vallen op. Dit komt mede doordat men de luchtaanzuigsectie kan verplaatsen. Daardoor is de inbouwunit zowel via een voorzetwand, een omkasting als in een kast in de ruimte te plaatsen.

De veelzijdigheid van de SFZ-M van Mitsubishi Electric ontstaat door zijn compacte inbouwmaten. Afhankelijk van de gewenste positie kan de installateur de unit aan de muur bevestigen of hem met de meegeleverde opstelpoten op de vloer plaatsen. Door die manier is de inbouwunit in eigenlijk elke situatie gemakkelijk toe te passen.

Aan voorzijde aanzuigen en uitblazen
Juist door de mogelijkheid om de luchtaanzuigsectie te verplaatsen, kan de unit ook aan de voorkant lucht aanzuigen. Daarmee kan de vakman een wand creëren met aan de onderkant een klein rooster voor het aanzuigen van de lucht en bovenin een rooster voor het uitblazen. De rest van de unit is vervolgens volledig weggewerkt. De geringe inbouwdiepte van 200 mm zorgt een voor een minimaal benodigde montageruimte en dus voor optimaal gebruik van de ruimte.

Aanpasbare druk en weinig geluid
De Mitsubishi Electric SFZ-M past in een single-splitsysteem met de buitendelen SUZ-M. In die combinatie is het systeem verkrijgbaar in vijf vermogens: 2,5 / 3,5 / 5,0 / 6,0 / 7,1 kW.  “Er is een aantal bijzondere kenmerken die de SFZ-M extra geschikt maken voor inbouw”, zegt Stephan van der Tholen, productspecialist bij Alklima. “De eerdergenoemde, geringe inbouwdiepte is er een van, maar ook de beperkte inbouwhoogte van 713 mm. Een ander bijzonder kenmerk is de mogelijkheid om de externe statische druk via DIP-switches in te stellen op 0, 25, 40 of 60 Pa. Deze lage, externe statische druk zorgt ook voor een laag geluidsniveau vanaf 25 dB(A).” Verder er is de optie om de unit uit te voeren met de MAC-587IF-E WiFi-module, zodat hij via de MELCloud-app te bedienen is. Het is overigens ook mogelijk om deze wand-inbouwunit toe te passen binnen de MXZ-F multi-splitsystemen.
“Zodra een opdrachtgever de toevoer van geconditioneerde lucht in een woning, appartement, kantoor of winkel onzichtbaar wil maken, dan bieden wij de installateur daar nu een fraaie en eenvoudige oplossing voor”, aldus Van der Tholen. “Je kunt de SFZ-M zowel in renovaties, verbouwingen als ook in nieuwbouwprojecten toepassen; eigenlijk op elke plek waar je een voorzetwand kunt plaatsen.”

“Pas over ruim jaar productie warmtepompen weer op niveau van vraag”

Er komt dit jaar 62 miljoen euro extra beschikbaar voor wie zijn koophuis wil verduurzamen. Het gaat om uitbreiding van ...

Buitenunit in woning en toch geluidsarm

NIBE is een collegiale samenwerking aangegaan met HydrotopWorks uit Deventer. Deze jonge onderneming biedt diverse prefab-oplossingen voor lucht/water-warmtepompen. Eén daarvan ...

Alklima biedt opleiding ISSO-publicatie 98: lucht-/water warmtepompen in woningbouw

Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 24 secondenAlklima biedt een nieuwe opleiding: ISSO-publicatie 98 lucht-/water warmtepompen in woningen. Deze ISSO-publicatie ...