Vanaf 1 juli a.s. is BouwZo.nl beschikbaar. Op dit door ISSO ontwikkelde kennisplatform is naast kennis van ISSO ook die van andere leveranciers te vinden, zoals InstallQ en het Rijksvastgoedbedrijf. BouwZo hanteert wel een kwaliteitsstandaard voor het opnemen van kennis. Alle kennis moet gevalideerd zijn, zodat er sprake is van betrouwbare kennis.

“BouwZo ontwikkelt zelf geen kennis, maar biedt juist de vele partijen in de sector de mogelijkheid om hun kennis te delen met ruim 18.000 professionals, studenten en docenten. Daarom is het platform open voor kennis van meerdere kennisleveranciers”, zegt Michel Verkerk, operationeel directeur van ISSO. “Zo kunnen we de professional veel meer kennis bieden. We borgen de kwaliteit door te stellen dat we alleen gevalideerde kennis tonen. Dat gaat via een voorgeschreven route conform ISO 19650. ISO 19650 is de norm voor het beheer van informatie over de gehele levenscyclus van een gebouw.”

Eenvoudiger voor softwareleveranciers
Via BouwZo is het ook voor softwareleveranciers eenvoudiger om de kennisproducten te gebruiken. Verkerk: “Via de API kunnen zij onze kennis ophalen om slimme oplossingen te creëren waarmee professionals hun voordeel kunnen doen. Zoals inspectiesoftware op basis van onze protocollen. Professionals hoeven op die manier op een bouwplaats niet te zoeken in de kennis, maar hebben de tools direct bij de hand op een telefoon of tablet. Daarbij beschikken ze dan wel gegarandeerd over de actuele en gevalideerde kennis uit BouwZo.”

BouwZo.nl is vanaf 1 juli 2024 beschikbaar. Meer informatie is te vinden op https://over.bouwzo.nl.

 

Relevant nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief