Daikin organiseerde in Osaka onlangs een ceremonie ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan. De fabrikant van airconditioning, verwarming, ventilatie en koeling werd in 1924 opgericht in deze Japanse plaats. Het jubileum volgt op het gouden jubileum van dochteronderneming Daikin Europe vorig jaar.

De viering vond op 21 mei plaats in The Symphony Hall. Bestuursvoorzitter en Global Group Representative Noriyuki Inoue blikte terug op de groei van het bedrijf en sprak zijn verwachtingen uit voor de toekomst: “Daikin is uitgegroeid van een kleine fabriek met 15 mensen tot een internationale onderneming met vestigingen in meer dan 170 landen. Met de gedachte om te leren uit het verleden en die lessen toe te passen op de toekomst, willen we onze technologische capaciteiten, die de rode draad vormen voor een fabrikant, verder verfijnen en een bijdrage leveren aan de maatschappij.”
Masanori Togawa, President en CEO, sprak zijn vastberadenheid uit voor toekomstige groei: “Daikin zal ook in de toekomst een bedrijvengroep zijn die groeit door klanten tevreden te stellen en vertrouwen te verdienen, terwijl we werken aan het vergroten van de ecologische en sociale waarde, en bijdragen aan een nieuwe maatschappij.”

100 jaar innovaties
Het bedrijf werd honderd jaar geleden opgericht als een commanditaire vennootschap, Osaka Metal Industries. Het begon met de productie van radiatorbuizen voor vliegtuigen en groeide uit tot een multinational met zowel een airconditioningafdeling als een fluorchemieafdeling. Daikin commercialiseerde veel Japanse technologieën, waaronder het Japanse commerciële koelsysteem in de jaren 30, de eerste verpakte airconditioners in de jaren 50 en de VRV multi-split commerciële airconditioners.
Daikin telt vandaag meer dan 120 productievestigingen over de hele wereld, is een belangrijke speler op het gebied van airconditioning en levert producten en diensten die voldoen aan de verschillende wereldwijde culturen en waarden.

Relevant nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief