Met de opening van een aantal ComfortCenters in Putten, ’t Harde en Hoogeveen heeft ATAG Verwarming afgelopen een eerste stap gezet om consumenten advies, uitleg en concrete oplossingen te bieden voor de verduurzaming van de eigen woningen. Het is de bedoeling dat er voor het einde van het jaar minimaal vijf ComfortCenters in elke provincie zijn geopend.

De ComfortCenters zijn een samenwerking tussen ATAG Verwarming, producent van energiezuinige verwarmingsproducten, en de GreenDealers die bij het bedrijf zijn aangesloten. Dat zijn installateurs die zich hard maken voor duurzame verwarmingsoplossingen en daarbij ondersteund worden door ATAG Verwarming. Sinds het bedrijf medio vorig jaar dit nieuwe dealermodel introduceerde zijn er 259 GreenDealers bij ATAG Verwarming aangesloten.

Veel vragen bij consument
“Zeker gezien de verwarring over de saldering en terugleverkosten van zonnepanelen, de discussie over netcongestie en de plannen van een nieuw kabinet om vanaf 2026 een hybride warmtepomp niet meer te verplichten bij vervanging van de cv-ketel merken wij toch dat er veel vragen bij consumenten zijn over het verduurzamen van woningen”, zegt Rob Maassen, Country Manager Nederland van ATAG Verwarming. “Daarom zoeken we die consument met onze ComfortCenters op. Zo bundelen we de kennis van de lokale installateur met de kracht van een Nederlandse fabrikant die al decennialang bekend staat om kwalitatief hoogstaande verwarmingsoplossingen.”

Shop-in-shops
De ComfortCenters zijn ingerichte shop-in-shops bij de ATAG GreenDealers. De plek is een bewuste keuze omdat de GreenDealer exact weet wat de consument in zijn werkgebied nodig heeft en welke vragen er leven. Elke consument kan gewoon binnenlopen bij de GreenDealer om zijn of haar vragen over verduurzaming te stellen. Laagdrempelig en heel toegankelijk, aldus de fabrikant.

Doorzetten energietransitie
Ondanks al het ruis op de lijn is ATAG Verwarming ervan overtuigd dat de energietransitie doorzet en de consument bij het vervangen van een ketel een duurzaam alternatief wil. De steeds terugkerende vraag is dan welke oplossing het meest geschikt is voor het verduurzamen van de woning Het antwoord hangt af van zaken als de mate van isolatie en de beschikbare ruimte. In de ComfortCenters kunnen consumenten tekst en uitleg krijgen over hybride warmtepompen, all-electric oplossingen en warmtepompboilers, maar ook over de vraag welke cv-ketel geschikt is voor een combinatie met een warmtepomp.

 

 

Relevant nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief