Nefit Bosch breidt de reeks warmtepompen met propaan (R290) als koudemiddel uit met de Bosch Compress Hybrid 5800i AW. Deze nieuwe monoblock is de stilste warmtepomp van Nefit Bosch tot nu toe en kan zonder binnenunit en buffervat worden aangesloten op bestaande cv-installaties.

De Bosch Compress Hybrid 5800i AW is volgens Nefit Bosch de stilste warmtepomp die momenteel op de markt is. Het geluidsdrukniveau is 26,5 dB(A) in nachtmodus op een afstand van drie meter. Voor installateurs betekent dit ruimere plaatsingsmogelijkheden voor de buitenunit binnen de geldende geluidsnormen. Bovendien is een afstand tussen binnen- en buitenunit tot 25 meter geen probleem en is voor deze warmtepomp geen F-gassencertificering nodig. De Compress Hybrid 5800i AW heeft energielabel A+++ en een SCOP van 4,65 tot 4,58 bij A7/W35.

Geen binnenunit of buffervat nodig
De buitenunit van 4,5 of 7 kW kan zonder binnenunit op de cv-installatie worden aangesloten door middel van twee verschillende aansluitsets. In eerste instantie is combinatie mogelijk met Nefit cv-ketels, op termijn zijn ook combinaties voorzien met andere merken met aansturing via OpenTherm of Aan/uit. Een buffervat of aanpassingen aan de bestaande installatie binnen zijn niet nodig.

Geschikt voor radiatoren
Met aanvoertemperaturen tot 75℃ is de Compress Hybrid 5800i AW ook geschikt voor installaties met conventionele radiatoren. Het hybride systeem kan worden bediend via de nieuwe Bosch CH120 thermostaat of via de Bosch EasyControl thermostaat met de bijbehorende app.
De Compress Hybrid 5800i AW is leverbaar via de reguliere groothandelskanalen en is de nieuwste aanvulling op de R290-lijn van Nefit Bosch, die eerder dit jaar werd uitgebreid met all-electric varianten van 10 en 12 kW.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Relevant nieuws