Het komt nog wel eens voor dat Karel wat commentaar krijgt op het werk dat hij aflevert. Klanten vragen om een douche-wc en Karel monteert doodleuk een douche boven de wc.  Wandverwarming? Karel moffelt rustig een radiator achter de muur weg. Rookgasafvoer? Dat lukt Karel prima met een condensafvoerslang. Kortom, Karel laat her en der wel eens wat steekjes vallen of neemt het niet zou nauw met wat er gevraagd wordt.

Tegen beter weten in had de eigenaar van de supermarkt, waar Karel de nodige keren een

- voorzichtig gezegd - bedenkelijk werkje had afgeleverd, hem toch weer teruggevraagd. Al was dat vooral omdat er zo snel geen goede vakman beschikbaar was. Hij had zich deze keer echter goed ingedekt tegen het broddelwerk van onze klusser. De eigenaar had het werk, het verleggen van een riolering, keurig op tekening aangegeven. Karel moest zich absoluut en volledig aan de tekening houden.

Karel had zijn schouders opgehaald en de tekening aangepakt. Wat hem betreft was het altijd vakwerk dat hij afleverde, hoe hij het ook aanlegde. Maar goed de klant is koning en Karel ging aan de slag.

Maar nu was het de supermarkteigenaar die niet helemaal goed naar de constructie van zijn winkel had gekeken. Toen onze klussende genie bij een betonnen steunkolom aankwam, wilde hij in eerste instantie een bochtje om de kolom aanleggen. Maar hij bedacht zich dat de eigenaar hem duidelijk te kennen had gegeven zich aan de tekening te houden. Karel deed dus maar braaf wat hem gevraagd werd. Mocht de boel gaan verzakken dan was dat niet zijn probleem.

Op onze nieuwsbrief abonneren