Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 70 seconden

Al vrij snel na zijn vorige klus in de plaatselijke supermarkt werd Karel teruggeroepen door de supermarkteigenaar. Het spoelvermogen van de geïnstalleerde toiletpot bleek toch wat de wensen over te laten. De eigenaar zag de behoeften van zijn klanten liever niet in de toiletpot rond dobberen en verzocht Karel hier wat aan te doen.

Mijmerend stond hij voor de pot, zich afvragend hoe er meer water zou kunnen vrijkomen bij het doortrekken. Onze klusser zou natuurlijk eenvoudig het ingestelde aantal liters van de spoeling in de stortbak kunnen verhogen, maar dat kwam zo snel niet bij hem op. Diverse keren had hij het spoelmechanisme al ingedrukt in de hoop zo een lumineus idee op te wekken. En ja hoor, ineens wist hij het: er lag nog een relatief nieuwe stortbak in zijn bus. Eentje die flink groter was en waarmee hij het euvel snel zou kunnen verhelpen.

Uiteraard was vervanging van de huidige stortbak geen optie. Hij zou dan de oude bak mee terug moeten nemen en de kosten voor vervanging niet zonder gezeur van de supermarkteigenaar in rekening kunnen brengen.

Bij het zien van Karels oplossing had de supermarkteigenaar zijn wenkbrauwen enigszins bedenkelijk opgetrokken. Karel gaf hem echter snel te kennen dat met deze geweldige uitvinding ronddobberende achterblijfselen absoluut tot het verleden zouden behoren. Dat de supermarkteigenaar na elk toiletbezoek de vloer zou moeten dweilen, vertelde hij er maar niet bij…