Koning Willem-Alexander heeft op 7 juni de hoofdvestiging van Aalberts hydronic flow control in Almere officieel geopend. Vanuit deze locatie verspreidt het bedrijf wereldwijd haar installatie-oplossingen, die de energietransitie faciliteren. Het complex van 34.000 m2 omvat bovendien een van de duurzaamste kantoorgebouwen ter wereld.

Het bezoek onderstreept de ambities van het bedrijf op het gebied van innovatie en duurzaamheid. “Duurzaamheid is een van onze kernwaarden”, aldus CEO Maarten van de Veen. “Ons commitment blijkt onder andere uit het Breeam ‘Outstanding’ certificaat dat we voor het hoofdkantoor behaalden. Het gebouw draait volledig op duurzame energie, mede dankzij ruim 6.000 zonnepanelen.”

Groei en concentratie
Door de Covid-19 pandemie was de officiële opening met koninklijk tintje vertraagd. Al in 2021 nam het bedrijf met de twee hoofdmerken Flamco en Comap haar intrek in het nieuwe hoofdkantoor. De verhuizing maakte een forse uitbreiding en bundeling van bedrijfsactiviteiten mogelijk. Dit proces is nu voltooid; onlangs nam het bedrijf haar nieuwste productielijn voor expansievaten van 8-150 liter in gebruik.

Relevant nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief