Aalberts hydronic flow control, met haar twee hoofdmerken Flamco en Comap, heeft intrek genomen in een nieuw hoofdkantoor in Almere. De verhuizing maakt een uitbreiding en bundeling van bedrijfsactiviteiten mogelijk. Het multifunctionele gebouw, dat voldoet aan de BREEAM ‘Outstanding’ rating, huisvest faciliteiten voor productie, logistiek en kantoren. Bovendien is er een nieuwe R&D-afdeling en een hightech opleidingscentrum gevestigd.

“Door verschillende locaties onder één dak te verenigen, verhogen we de algehele efficiëntie”, zegt Maarten van de Veen, Executive Director bij Aalberts hydronic flow control. “Onze productie- en magazijnruimtes zijn nu veel groter, waardoor we voortaan een nog breder assortiment direct uit voorraad kunnen leveren. De centrale ligging in Europa zorgt ervoor dat de logistieke routes kort blijven.”

Duurzaam gebouw
Het nieuwe hoofdkantoor is voorzien van een moderne koel- en verwarmingsinstallatie, die fossielvrije energie gebruikt en energie-efficiëntie biedt. Mede hierdoor kreeg het gebouw het predicaat ‘Outstanding’ van Breeam. “Net zoals ons nieuwe hoofdkantoor duurzaam is gebouwd, zo ontwikkelen en produceren wij duurzame producten en systemen voor projecten van onze klanten. Daarmee kunnen zij op hun beurt duurzame doelen realiseren en het energiegebruik en schadelijke CO2-uitstoot verminderen”, aldus Van de Veen.
Het hoofdkantoor herbergt ook een nieuwe hightech trainingsfaciliteit om installateurs, gebouweigenaren en andere belanghebbenden op te leiden en bij te scholen over het gebruik van producten en over het upgraden van de duurzaamheid van verwarmings- en koelinstallaties.