Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 64 seconden

Op donderdag 16 april van 12.00 tot 13.00 uur geeft ISSO een webinar over gasinstallaties. Het voorkomen van fouten bij gasinstallaties en de actuele ontwikkelingen rondom dit onderwerp worden besproken. Het gratis webinar is een aanrader voor installateurs en adviseurs.

De focus van het webinar ligt op het juist ontwerpen, installeren en onderhouden van gasinstallaties met een maximale belasting van 130 kW. Het werken met dergelijke installaties brengt een grote verantwoordelijk met zich mee. Nog steeds veroorzaken fouten ieder jaar weer doden en gewonden. Het webinar behandelt een aantal veelgemaakte, onnodige fouten en hoe die te voorkomen zijn.

Opdachtgevers kiezen steeds vaker voor installateurs die hun vakmanschap aan kunnen tonen met certificaten en keurmerken. Om die reden bespreekt het webinar de certificeringen en keurmerken van onder andere Ecodesign, Gastec, KOMO-Instal en OK CV. Daarbij krijgt u ook informatie over de regelgeving en de geldende normen en richtlijnen rondom gasinstallaties.

Het webinar besteedt eveneens aandacht aan het werken met het vernieuwde ISSO-kleintje ‘Gas, richtlijnen voor veiliger en zuiniger gasinstallaties’. Het praktijkgerichte boekje in zakformaat, dat in april verschijnt, is een goede richtlijn bij het ontwerpen, installeren en onderhouden van gasinstallaties.

Aanmelden kan tot en met woensdag 15 april met het inschrijfformulier op www.isso.nl onder Kennisbijeenkomsten/Agenda. Tijdens het webinar kunnen de deelnemers live terecht met hun vragen.