• Nieuwe Plieger toonzaal in Amstelveen

  Nieuwe Plieger toonzaal in Amstelveen

  Op bedrijventerrein De Loeten, naast het distributiecentrum van Plieger, is de bouw gestart van een nieuwe Plieger toonzaal. Koert Huisman, algemeen directeur van het bedrijf: “Juist in deze tijd is het goed om te blijven investeren op de juiste plekken. Met deze toonzaal kunnen we onze klanten nog beter ons assortiment laten ervaren.” Plieger is een landelijke groothandel in sanitair, verwarming, elektra, klimaat en installatiemateriaal. Heembouw realiseerde in 2019 een nieuw regionaal distributiecentrum voor Plieger …Lees meer »
 • ‘Samen veilig doorwerken’ in gratis video vervat

  ‘Samen veilig doorwerken’ in gratis video vervat

  VCA-cursus.com heeft het protocol ‘samen veilig doorwerken’ in een video gegoten. Dit onder het motto: Visueel onthoud je alles beter. In de video worden de belangrijkste maatregelen uit het protocol uitgelegd. Deze film wordt ter beschikking gesteld aan alle bedrijven en andere organisaties zodat zij op een heldere en consistente wijze kennis kunnen nemen van hoe iedereen tijdens deze coronacrisis toch samen veilig kan blijven doorwerken. Om het coronavirus in te dammen, zijn maatregelen nodig. …Lees meer »
 • Update Corona, ventilatie en virustransmissie via de lucht

  Update Corona, ventilatie en virustransmissie via de lucht

  REHVA heeft een nieuwe versie van het COVID-19 installatie-advies document gepubliceerd. Bepaalden zaken zijn uitgebreid toegelicht (bijvoorbeeld daar waar het over het bevochtigingsadvies gaat), soms zijn de instructies iets aangepast (geldt onder andere voor het gebruik van warmtewielen). Ook is uitgebreider uitgelegd hoe REHVA de laatste onderzoeken in relatie met virusoverdracht via de lucht interpreteert. Toen de coronacrisis enkele weken geleden in alle hevigheid uitbrak, kwam al snel de vraag naar boven hoe we als branche mogelijke risico’s op verspreiding van het virus via ventilatiesystemen konden ondervangen. De REHVA publiceerde …Lees meer »
 • Geen vakbeurzen watersector dit jaar vanwege coronacrisis

  Geen vakbeurzen watersector dit jaar vanwege coronacrisis

  Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen gaan beide niet meer door in 2020. De beurzen waren eerder al van hun oorspronkelijke data in maart verplaatst vanwege het coronavirus naar 16, 17 en 18 juni. Door het verbod op bijeenkomsten tot 1 juni, de huidige ontwikkelingen en onzekerheid over de maatregelen na 1 juni, zal medio juni geen betrouwbaar moment zijn voor een vakbeurs. Verplaatsing naar het najaar 2020 bleek geen optie vanwege de verzadigde (beurs)agenda. De …Lees meer »
 • Gratis Competentie Quickscan en online introductielessen voor technici

  Gratis Competentie Quickscan en online introductielessen voor technici

  Technisch opleider ROVC biedt gratis een Competentie Quickscan aan, waarin een persoonlijk ontwikkelplan voor technici wordt opgesteld. Daarnaast stelt de opleider gratis online introductielessen beschikbaar. ROVC biedt dit aan binnen zeven vakgebieden: Elektrotechniek, Warmtepompinstallaties, Meet- en regeltechniek, Koeltechniek, Hydrauliek, Pneumatiek en NEN 3140. John Huizing, directeur van ROVC: “In de huidige situatie, waarin we door het coronavirus verkeren, is het belangrijk dat de kennisontwikkeling binnen de technische branche niet stilvalt. Dat ondersteunen wij graag en …Lees meer »
 • “Anderhalve meter economie werkt voor veel installateurs”

  “Anderhalve meter economie werkt voor veel installateurs”

  De anderhalve-metereconomie blijkt inmiddels te werken voor veel installateurs en technisch dienstverleners. Techniek Nederland sprak met Betty Bitterling, directeur van Elektrob Installaties in Woerden, over de manier waarop zij en haar bedrijf erin slagen om door te werken. Hoe gaat een installatiebedrijf om met de huidige beperkingen? Voorzitter Doekle Terpstra …Lees meer »
 • Wekelijkse webinars voor installateurs vanuit Vlaanderen

  Wekelijkse webinars voor installateurs vanuit Vlaanderen

  Onder het Vlaamse motto ‘blijf in uw kot’ organiseert Jaga vanaf aanstaande donderdag elke week een webinar voor installateurs via de Jaga Academy. Dit omdat het nu niet mogelijk is om op locatie trainingen te verzorgen. In de serie webinars komen de laatste ontwikkelingen en nieuwste productinnovaties aan bod. Het eerste webinar vindt plaats op donderdag 9 april om 13.00. Elke week staat één onderwerp centraal. Tijdens het eerste webinar gaat het om installatieconcepten voor …Lees meer »
 • Corona zet riool op zijn kop

  Corona zet riool op zijn kop

  Hij is al 10 jaar werkzaam bij Te Kloeze Riooltechniek, maar zoiets had hij nog nooit meegemaakt. Nico Lensink, sinds 5 jaar directeur moest even achter zijn oren krabben toen hij het verhaal hoorde. Ogenschijnlijk ging het om een gewone verstopping, toen ze een melding kregen van een zorghuis. Maar zijn medewerkers troffen complete anti-corona uitrustingen aan: van vochtige doekjes, tot mondkapjes en handschoenen. Het was allemaal blijven hangen achter het rooster. “De coronacrisis zet …Lees meer »
 • Europese oproep om HVAC-R markt als cruciaal te beschouwen

  Europese oproep om HVAC-R markt als cruciaal te beschouwen

  Verschillende Europese organisatie die de verwarmings- en koelindustrie vertegenwoordigen – waaronder ADC3R, Asercom, EHI, EHPA en EPEE – roepen de regeringen van de EU-lidstaten op om deze industrie te beschouwen als essentieel om de gezondheid, veiligheid, productiviteit en het comfort van de burgers te kunnen waarborgen nu er maatregelen gelden om de verspreiding van het COVID-19-virus in te dammen. De organisaties laten weten de maatregelen te ondersteunen die overheden nemen om de veiligheid en het …Lees meer »
 • Van de ene op de andere dag zonder werk

  Van de ene op de andere dag zonder werk

  Waar Nederland nog denkt met een intelligente lockdown uit de coronacrisis te komen, heeft men aan de andere kant van ons koninkrijk al gekozen voor strenger pakket aan maatregelen. In Aruba geldt een ‘Shelter in Place’, lijkend op een algehele lockdown. Het gevolg is dat de bouwsector compleet platligt en de Nederlandse installateur Berry Gerrissen-Lopez van de ene op de andere dag plotseling geen werk meer heeft. Toch zou hij voor geen goudgeld terug willen …Lees meer »
 • Kennisorganisaties openen helpdesk voor corona gerelateerde technische vragen

  Kennisorganisaties openen helpdesk voor corona gerelateerde technische vragen

  Vanwege de coronacrisis staan veel gebouwen (deels) leeg. Andere gebouwen draaien juist op volle bezetting, bijvoorbeeld sommige kantoren, meldkamers en winkels. Dat roept vragen op over hoe om te gaan met de installaties in zowel bezette als de niet-bezette gebouwen. Rekening houdend met de veiligheid van zowel gebouwgebruikers als installateurs en andere technici. Kennisorganisaties ISSO, OTIB|Wij Techniek, Techniek Nederland en TVVL hebben daarom één vraagbaak geopend voor technische vragen over corona-gerelateerde maatregelen voor installaties in …Lees meer »
 • “Juist nu loden waterleidingen vervangen”

  “Juist nu loden waterleidingen vervangen”

  In Nederland hebben tussen de 100.000 en 200.000 woningen nog loden waterleidingen. Daar bovenop komt een fors aantal publieke gebouwen, zoals scholen en peuterspeelzalen. Deze gebouwen zijn nu grotendeels gesloten vanwege de coronacrisis. Een ideaal moment dus om de loden waterleidingen te vervangen, aldus Eric van der Blom, expert Sanitaire Technieken van Techniek Nederland. In november 2019 drong de Gezondheidsraad nog aan bij de overheid om tempo te zetten achter de sanering van loden waterleidingen. …Lees meer »
 • “Nieuwe regeling werktijdverkorting kan leiden tot onnodige ontslagen”

  “Nieuwe regeling werktijdverkorting kan leiden tot onnodige ontslagen”

  Volgens Techniek Nederland dreigt de nieuwe regeling voor werktijdverkorting in een aantal gevallen zijn doel voorbij te schieten. De Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) kan zelfs leiden tot onnodige ontslagen. Voorzitter Doekle Terpstra vindt dat de regeling ook zou moeten gelden voor afzonderlijke bedrijfsonderdelen. Hij zal daarop aandringen bij minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Doekle Terpstra: “Ook afzonderlijke bedrijfsonderdelen kunnen te kampen hebben met zware omzetverliezen. Zij moeten dan als …Lees meer »
 • Utrechtse studenten bouwen betaalbaar duurzaam huis

  Utrechtse studenten bouwen betaalbaar duurzaam huis

  Een team van zestig studenten van de Hogeschool Utrecht bouwt momenteel aan het huis van de toekomst. De studenten maken een betaalbaar huis dat modulair, circulair, zelfvoorzienend en adaptief is. Het huis doet mee in de strijd om de Solar Decathlon 2020 prijs. Dit is een wedstrijd waarbij studententeams uitgedaagd worden om efficiënte en innovatieve gebouwen te ontwerpen op basis van duurzame energie. Ook leren zij wat de meerwaarde is van interdisciplinair samenwerken met complexe …Lees meer »