Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 80 seconden

Johnson Controls, Hitachi, Ltd. en Hitachi Appliances, Inc. Hebben tijdens het World Economic Forum in Davos een definitieve overeenkomst bereikt voor hun wereldwijde joint venture. De nieuwe joint venture tussen Johnson Controls en Hitachi zal beide bedrijven in staat stellen om uit te pakken met de meest diverse technologieportfolio in de sector van verwarming, ventilatie, airconditioning en koeling (HVAC).

Door de overeenkomst verwerft Johnson Controls een belang van 60 procent in de wereldwijde airconditioningactiviteiten van Hitachi Appliances, die goed zijn voor een verkoopcijfer van meer dan 300 miljard yen (ongeveer 2,6 miljard dollar) per jaar. De verkoop- en serviceactiviteiten in Japan maken geen deel uit van de overeenkomst. Door de joint venture tussen Johnson Controls en Hitachi krijgen klanten toegang tot een compleet gamma van airconditioningproducten, zoals hoogwaardige koudemiddelstroom- of VRF-technologie (variable refrigerant flow), geavanceerde op invertertechnologie gebaseerde airconditioners voor woningen en absorptiekoelers.

Met circa 13.800 werknemers en 24 fabrieken zal de joint venture voortbouwen op de toonaangevende positie van beide organisaties op het vlak van technologie, onderzoek en ontwikkeling. Bovendien zal ze de groeiende marketingkanalen van beide partners inzetten. Naar verwachting wordt de transactie later dit jaar afgerond, zodra de toezichthoudende instanties groen licht hebben gegeven en de andere gebruikelijke voorwaarden zijn vervuld.

CEO Franz Cerwinka zal aan het hoofd staan van het managementteam van de joint venture tussen Johnson Controls en Hitachi. Hij is bijna twintig jaar actief bij Johnson Controls en werkte vier jaar in Japan als vice president van de financiële afdeling van onze automobieltak Johnson Controls Automotive. Hij heeft ervaring met meer dan tien joint ventures.

Voor meer informatie: www.johnsoncontrols.com en www.hitachi.com