Karel was vorige week zaterdag met zijn neefje naar een welbekend groot subtropisch zwemparadijs geweest. De kleine jongen is dol op water en voelde zich volledig in zijn sas in het zwemwalhalla van de groene kikker. Karel ging met zijn kleine naamgenoot van wildwaterbaan naar bubbelbad en samen hadden ze de tijd van hun leven.

De grote glijbanen waren voor beiden toch wel het hoogtepunt van de dag. Karel had – de vakman die hij is – met grote bewondering staan kijken naar al die buisverbindingen die samen de glijbaan vormden. Om een beetje glijsnelheid te creëren waren een strak ontwerp en dito installatie van die wirwar aan buizen een eerste vereiste, vermoedde Karel. Echt een puik stukje vakwerk waarbij je je vingers kunt aflikken.

Daar moest Karel afgelopen maandag aan denken tijdens het aansluiten van een nieuwe ketel bij één van zijn klanten. ‘Wat nou als ik ook zo’n glijbaanconstructie maak? Met een goede bocht erin gaan de rookgassen als een Max Verstappen omhoog en is de kans op koolmonoxide in huis natuurlijk helemaal nihil.’ En voilà, daarmee was het rookgasafvoerparadijs geboren.

Met dank aan Pim Breet voor het toesturen van de foto.

Op onze nieuwsbrief abonneren