Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

Passiefhuizen MolenpleinHet project Molenplein is de winnaar van de PassiefBouwen Award 2014, in de categorie woningen nieuwbouw. De Award werd uitgereikt door Chris Zijdeveld, voorzitter Stichting PassiefBouwen aan Simon van Nieuwaal, directeur-bestuurder van Woongoed GO. Dat gebeurde tijdens de Week van de Bouw in de Utrechtse Jaarbeurs.

Bij project Molenplein is een zestal zeer energiezuinige, maar vooral ook comfortabele huurwoningen gerealiseerd, die volgens het PassiefBouwen-principe zijn ontworpen en gebouwd. Volgens de jury is “het project Middelharnis met zes woningen met die ambitie van een omvang waarvan voorbeeldwerking is te verwachten. Daarnaast is ook de vormgeving inspirerend.”

De initiatiefnemer, Woongoed GO, had van meet af aan grote ambities met het project. “Door een slim ontwerp en een zorgvuldige uitvoering is het gelukt om te voldoen aan de strenge eisen van PassiefBouwen. Dankzij de vasthoudendheid van zowel Woongoed GO als ons bleek het mogelijk om binnen de budgettaire kaders te blijven”, zegt Peter Steenhoven van DWA. De woningen hebben een hoogwaardige thermische en luchtdichte schil en er is vraaggestuurde ventilatie met warmteterugwinning gerealiseerd. Ook zijn vloerverwarming en -koeling en een hybride luchtwarmtepomp toegepast.

Het resultaat is ronduit fraai te noemen. “Woongoed GO, is zeer tevreden met het mooie gevelbeeld van de woningen. Passief bouwen wordt vaak geassocieerd met rechttoe rechtaan, maar dankzij een zekere speelsheid in de gevels is daar bij het Molenplein geen sprake van.”

Voor meer informatie: www.dwa.nl