Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 80 seconden

Technisch dienstverlener Unica heeft deze maand als één van de eerste bedrijven in Nederland het nieuwe kwaliteitslabel OK CV behaald. Dit keurmerk voor veilig en zuinig stoken werd begin 2015 ingevoerd. OK CV moet het aantal storingen terugbrengen en  bedrijven en particulieren helpen om veiliger te stoken en zuiniger om te gaan met energie.

Het keurmerk OK CV werd begin 2015 ingevoerd door Uneto-VNI (ondernemersorganisatie voor technische installatiebedrijven), VFK (vereniging van ketelfabrikanten) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voorheen Agentschap NL). OK CV wordt ondersteund door een groot aantal maatschappelijke organisaties, waaronder Brandweer NL, Milieu Centraal, Vastgoed Belang en Vereniging Eigen Huis.

Installateurs mogen onder het OK CV label cv-ketels inspecteren en particulieren adviseren over energiezuinig stoken. Bedrijven kunnen het OK CV keurmerk verkrijgen door aan een aantal strenge eisen te voldoen en door te werken met de gediplomeerde monteurs, de zogenaamde Energie Service Specialisten. Deze inspecteren en onderhouden de ketel volgens de voorschriften, voeren metingen uit, controleren of de ketel goed is afgestemd en geven een schriftelijk advies over het energiezuinig gebruik van de installatie. Tot slot wordt de onderhoudsbeurt geregistreerd in een landelijke databank.

Unica vindt het belangrijk dat dit keurmerk in het leven is geroepen. “Cv-ketels die regelmatig worden onderhouden werken veiliger”, zegt Eric van der Koog, Energie Service Specialist van Unica Oosterhout. “De kans op brand of het vrijkomen van schadelijke gassen als koolstofmonoxide is minimaal. Regelmatig onderhouden ketels zijn bovendien energiezuiniger. Oftewel, je slaat hiermee twee vliegen in één klap. Dat is dan ook precies de reden dat Unica als één van de eerste bedrijven dit keurmerk wil voeren.”

Voor meer informatie: www.unica.nl