Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 103 seconden

Daikin AwardDaikin uit Capelle aan den IJssel introduceert de Daikin Award. Een award die een statement vormt tegen de huidige cultuur door installateurs te belonen voor VRV-projecten waar zij trots op zijn. “We werken nog steeds in een traditionele markt, waarin fabrikanten elkaar proberen af te troeven met cijfers en specificaties”, aldus Enno van Rhijn, manager strategic marketing van Daikin. “Je ziet dat we vooral bezig zijn met spreadsheetmanagement, waarbij alleen wordt gekeken naar winst en verkoopcijfers. Wij willen ons daar duidelijk van distantiëren en het ambacht terughalen. Dit doen we door de aandacht te verschuiven naar de kwaliteit: op welke projecten kunnen we trots zijn? Dat willen we belonen.” De winnaar ontvangt een vermindering tot 25.000 euro op het volgende VRV-project. Vanaf dinsdag heden tot 1 april 2015 kunnen installateurs hun mooiste VRV-project aanmelden via www.daikinaward.nl

De jaarlijks terugkerende Daikin Award beloont VRV-projecten waar installateurs trots op zijn. De nadruk ligt hierbij onder meer op kwaliteit, duurzaamheid en de tevredenheid van de eindgebruiker. Hiermee wil Daikin een statement maken tegen de huidige (bouw)cultuur waar prijs het te vaak wint van kwaliteit. “Het vak glijdt af naar een soort spreadsheetmanagement”, constateert Enno van Rhijn. “In de meeste aanbestedingen wint het systeem met de beste specificaties en de laagste kosten. Hierbij trekt de eindgebruiker aan het kortste eind. De hoogste topsnelheid en snelste acceleratie zegt echter niets over het feit of het rondje het snelst gereden wordt. Met onze Daikin Award halen we daarom het ambacht terug door te kijken naar de kwaliteit van de oplossing. Het gaat immers niet alleen om hoeveel systemen je verkoopt. Belangrijker is het resultaat voor de eindgebruiker en de voldoening die een installateur uit zo’n project haalt.”

Uit alle aanmeldingen selecteert een deskundige jury de vijf mooiste projecten. De jury bestaat onder meer uit Gerard Schröder, eigenaar van Schröder Vastgoed uit Almelo, en Edwin Hoogerwerf, commercieel directeur van Daikin. De vijf genomineerde installateurs gaan mee naar Dubai waar de uiteindelijke winnaar bekend wordt gemaakt.

Kijk voor meer informatie op www.daikin.nl en www.daikinaward.nl