Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 65 seconden

Nationaal Solar Trendrapport 2015Uit nieuwe cijfers van het woensdag 28 januari gepresenteerde Nationaal Solar Trendrapport 2015, blijkt dat de sector een omzet van 2,4 miljard euro en ruim 9.000 voltijd banen realiseerde in 2014.

Het geïnstalleerde zonnestroomvermogen wordt al jaren onderschat, net als het aantal voltijdbanen. Uit het Nationaal Solar Trendrapport 2015 blijkt dat het geïnstalleerd vermogen in zowel 2013 als 2014 waarschijnlijk 30% te laag is ingeschat.

Volgens Solar Solutions directeur Peter Groot is “zonne-energie de belangrijkste energiebron van de toekomst en is de werkgelegenheid in 2014 met 33% is toegenomen ten opzichte van 2013, dat is een waanzinnige groei in crisistijd.”

Zo werden in 2014 bijna  11 miljoen zonnepanelen geïmporteerd in de Rotterdamse haven, verdeeld over bijna 15.000 containers, waarvan ruim een derde voor Nederlandse bedrijven bestemd waren.

Ook gaf de zonne-energiesector een duidelijk signaal af aan Den Haag, Groot vervolgt: “De sector is de groeibriljant van de duurzame energiesector, professionaliseert in razend tempo en is verantwoordelijk voor de grootste groei van banen binnen het Energieakkoord.”

Het Nationaal Solar Trendrapport is een initiatief van Solar Solutions Int. in samenwerking met Solar Magazine en haar partners Holland Solar, Uneto-VNI en TKI Solar Energy. Het trendrapport brengt jaarlijks trends in kaart over kwaliteit, marktontwikkelingen, techniek en politieke ontwikkelingen. Daarnaast is dit jaar voor het eerst een brancheonderzoek uitgevoerd naar cijfers over omzet, winst en werkgelegenheid.

Voor meer informatie: : www.solarsolutions.nl