Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 82 seconden

EC055 und Ventilator_ZIEHL-ABEGGMotor en ventilator fabrikant Ziehl-Abegg breidt haar marktsegmenten verder uit met een grotere motor grootte. Deze voltooiing van het assortiment van energiebesparende EC-motoren begeleidt de introductie van nieuwe waaiers. De combinatie van de waaier en de EC-motor vermindert geluid en energiegebruik vergeleken met de huidige marktstandaard.

“Onder meer de verbetering van de isolatie van huizen, vergroot de noodzaak voor gecontroleerde ventilatie”, legt productmanager Moritz Krämer de stijgende vraag naar ventilatoren voor residentiële ventilatie. Dit vereist kleine ventilatoren die continu een betrouwbare werking hebben voor vele jaren.. De kleine EC ventilatoren worden ook gebruikt voor warmtepompen voor het verwarmen van water en in de(elektronische)koelindustrie.

“Feit is dat in elektronische koeling ligt de focus op het stroomverbruik, in residentiële toepassingen hebben wij ook van geluidsbelasting te overwegen”, voegt Krämer toe. Met dit in het achterhoofd, heeft Ziehl-Abegg een nieuwe centrifugaalwaaier voor deze toepassing met een speciale achterwaarts gebogen blad ontworpen. “Deze centrifugaal ventilator is het product van onze tientallen jaren ervaring in het ontwikkelen van optimale schoepengeometrie”, verklaart de ingenieur. De nieuwe centrifugale waaiers kunnen uiteraard ook worden gebruikt in andere gebieden

In het vermogensbereik van 100 watt tot 6 kW, zijn er slechts enkele fabrikanten van energiebesparende motoren in de wereld die het volledige spectrum van producten verschaffen. Met de zogenaamde EC055 Ziehl-Abegg heeft een product op de markt gebracht dat betere prestaties en geluidseigenschappen met standaard inbouwmaten combineert. EC-motoren van Ziehl-Abegg zijn ook bekend als “ECblue”.

De officiële presentatie product zal plaatsvinden op de ISH in Frankfurt van de 10-14 maart 2015. Deze tentoonstelling is ’s werelds grootste conventie voor de badkamer, de bouw, energie, air-conditioning technologie en duurzame energie.