Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 71 seconden

Viega_Pressgun_PiccoMet een groot aantal productinnovaties presenteert Viega zich van 10 t/m 14 maart a.s. tijdens de internationale vakbeurs ISH in Frankfurt am Main. De specialist in pers-verbindingstechniek toont onder meer uitbreidingen op de systeempersmachines en nieuwe ontwikkelingen en innovaties op het gebied van buisleidingsystemen, afvoertechniek en voorwand-/ spoelsystemen. Opvallend op de Viega stand (A44 / B44-46) zijn verder de persbekken met snapfunctie die de veiligheid van de monteur tijdens éénhandsmontage aanzienlijk verbeteren.

Een goed voorbeeld van de doorontwikkelingen die Viega toont is de lichtgewicht Pressgun Picco. Niet alleen het nieuwe design maar ook het geringe gewicht van 2,5 kg zijn daarbij overtuigende argumenten. De vernieuwde Pressgun Picco biedt bovendien een aantal interessante features, zoals een geïntegreerde LED-lamp voor verlichting van de werkplek.

Afgestemd op de Pressgun Picco, presenteert Viega tijdens de ISH nieuwe persbekken met snapfunctie waardoor de persbekken vooraf geopend kunnen worden en pas sluiten wanneer de startschakelaar wordt aangeraakt. Drukt de installateur nogmaals op de startknop, dan wordt het persen gestart en de perscyclus automatisch doorlopen. De nieuwe snapfunctie biedt voordelen, bijvoorbeeld wanneer met één hand boven het hoofd moet worden gewerkt. Met de andere hand kan de installateur nu steunen of zich vasthouden aan ladder, trap en dergelijke en wordt de veiligheid tijdens het werken verder verbeterd. De nieuwe persbekken met snapfunctie zijn leverbaar in de maten 12 t/m 35 mm  voor alle metalen buisleidingsystemen van Viega.

Voor meer informatie: www.viega.nl