Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 104 seconden

energiescanPer juni dit jaar start de website van het MKB Energy CheckUp met een online energiescan, die is ontwikkeld voor ondernemers in de horeca, retail, food, non-food, dienstverlening en het midden- en kleinbedrijf. De scan geeft in vier stappen inzicht in energieverbruik en advies over besparingsmaatregelen. In de laatste stap biedt de scan de mogelijkheid om direct een offerte aan te vragen bij een installateur. Installateurs die lid zijn van UNETO-VNI komen in aanmerking om in het systeem te worden opgenomen. Voorwaarde is dat zij een workshop volgen om de ins en outs van de energiescan te leren kennen. Aan deelname in het project en aan de workshop zijn geen kosten verbonden. Ook de eindgebruikers van de scan, ondernemers of eigenaren van mkb-gebouwen, betalen geen kosten.

 Energieakkoord
Een energiescan ontwikkelen, die ondernemers helpt bij het verlagen van de energiekosten én bijdraagt aan het verduurzamen van de economie. Dat was een van de wensen van VNO-NCW en MKB-Nederland bij de uitwerking van het Nationaal Energieakkoord in concrete acties en maatregelen. Met deze insteek kwamen de werkgeversorganisaties bij CCS Energie Advies, dat zes jaar geleden al een succesvolle energiescan had ontwikkeld voor ondernemers in Overijssel. Om deze scan te optimaliseren en nog gebruiksvriendelijker te maken en toch volledig onafhankelijk te blijven van financieringsbronnen, is Europese subsidie aangevraagd en in 2014 gekregen. Samen met vijf Europese partners brengen de organisaties in juni van dit jaar MKB Energy CheckUp in de markt. In vier eenvoudige stappen krijgen gebruikers van de scan een vergelijking van hun energieverbruik ten opzichte van andere gebruikers in hun sector, adviezen over energiebesparingsmaatregelen, informatie over financieringsmogelijkheden en kunnen ze direct offertes aanvragen bij installateurs.

Op dinsdag 26 mei vindt er een workshop plaats in Udenhout. Installateurs in Brabant en Zeeland ontvangen via Uneto-VNI hiervoor een uitnodiging. Het is nog niet precies bekend wanneer de volgende workshops zullen zijn. De organisatie heeft laten weten dat er erg veel belangstelling is. U wordt op de hoogte gehouden. Ter oriëntatie kunt u alvast een kijkje nemen op de website van MKB Energy CheckUp: http://energycheckup.eu/nl/home/