De productielocatie van het Hansgrohe hoofdkantoor in het Zwarte Woud is het afgelopen jaar gemoderniseerd. Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van het AXOR-designmerk werd het nieuwe AXOR Center for Excellence aan een groep internationale journalisten voorgesteld. Tussen 2020 en 2022 heeft Hansgrohe SE zo’n 12 miljoen euro geïnvesteerd in deze productiefaciliteit en zet het steeds meer in op groei. 

De badkamer- en keukenspecialist uit het Zwarte Woud rekent voor zijn producten op een kwaliteitsvolle inhouseproductie. Zo wordt meer dan 90 procent van de producten vervaardigd en afgewerkt in Duitsland voor wereldwijde verzending. "Het AXOR Center for Excellence is ons expertisecentrum voor de productie van high-end kranen, omdat de wereldwijde vraag ernaar toeneemt", verklaart Frank Semling, Chief Operating Officer Hansgrohe SE.

gepersonaliseerde oplossingen
"Sinds 1993 beantwoorden we met AXOR aan de wensen van designgerichte bouwers die op zoek zijn naar een unieke badkamer of keuken", voegt Olivier Sogno, Business Unit Head AXOR, toe. "We zullen nog beter voldoen aan de toenemende vraag naar gepersonaliseerde oplossingen en kleuren dankzij de extra capaciteiten, verbeteringen en kortere levertijden. Bovendien vergroten we met deze investering onze nabijheid tot de klant", vervolgt Sogno.

Het nieuwe AXOR Center for Excellence zal precies op tijd klaar zijn voor de 30e verjaardag van het merk in de zomer van 2023. "Met het Center for Excellence stemmen we ons designmerk af op de toekomst en versterken we tegelijkertijd alle nationale en internationale vestigingen", zegt Florian Roth, Hoofd Productiecentrum.

Verschillende productiesites
Duitsland telt verschillende productiesites. De vestiging in Offenburg is voornamelijk gespecialiseerd in kunststofproducten zoals douchekoppen, maar ook cartouches en thermostaten worden er geproduceerd. In 2018 is er 30 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe installatie voor de galvanisatie van kunststoffen. Verder heeft het bedrijf nog meer productiefaciliteiten in Willstätt, Bad Bentheim (Duitsland), Wasselonne (Frankrijk), Shanghai (China) en Atlanta (VS).
In totaal werken er wereldwijd 5.369 mensen voor Hansgrohe (per 31 december 2022), waarvan meer dan 3.000 in de vestigingen Schiltach en Offenburg/Willstätt. Het bedrijf behaalde in 2022 een omzet van 1,528 miljard euro.

De techniek achter Pinterest-badkamers testen

Veel mensen baseren hun keuzes voor de badkamer op basis van plaatjes, prijzen en moodboards op Pinterest. Als installateur kijk ...

Inbouw sanitair

Maximale installatie-efficiëntie en planningsvrijheid. Het zijn de belangrijkste voordelen van de sanitaire inbouwbox, die iedere zichzelf respecterende sanitairfabrikant inmiddels op ...

Doucheprofiel in nieuwe kleuren

TECE heeft de serie doucheprofielen TECEdrainprofile uitgebreid met drie kleuren: Black Chrome, Gold Optic en Red Gold. Elke kleur is ...

Nieuw sanitair experience center geopend

Foto: Mcklin Fotografie Op 1 oktober werd het nieuwe paradepaardje van sanitairfabrikant Hansgrohe  geopend .Niemand minder dan Peter Sagan, de ...