Installatiebedrijf Heatprofs neemt branchegenoot Verbakel Gas Service over. Daarmee bundelen de beide in Haaglanden gevestigde nutsbedrijven hun krachten. Heatprofs is voortaan breder regionaal actief, in onder meer Den Haag, Delft, Zoetermeer en Rotterdam. De overname is eerder deze maand afgerond. Inmiddels verkent Heatprofs verdere groeimogelijkheden, in lijn met het streven zijn bijdrage aan de energietransitie te versterken.

“Juist nu de energiekosten hét gesprek van de dag zijn en de pan uit rijzen, moeten we de energietransitie versnellen”, benadrukt Willem Hulsenbeck, commercieel directeur van Heatprofs. “We willen in onze regio een voorttrekkersrol vervullen in het verduurzamen van huishoudens”, vult Said Ayat, oprichter van Heatprofs, aan. “De overname van Verbakel Gas Service is daar een mooie volgende stap in.”

Groei
Gesteund door de decennialange ervaring van zijn managementteam – in onder andere recruitment, detachering en het intern opleiden van personeel – focust Heatprofs de komende jaren op groei in een dynamische markt, waarin bovendien een structureel tekort aan geschoolde vakmensen heerst.

Duurzaam
Heatprofs helpt klanten om hun woning te verduurzamen, door over verduurzamingsmaatregelen te adviseren en deze vervolgens door te voeren. “Dat is een toekomstbestendige oplossing voor de huidige hoge energietarieven enerzijds en de afhankelijkheid van buitenlandse energieleveranciers anderzijds”, legt Hulsenbeck uit. “Wie zijn stroom en warmte uit duurzame bronnen haalt of zelfs volledig energieneutraal woont, is minder afhankelijk van de grillen van energiemaatschappijen en geopolitieke ontwikkelingen.”

Laagdrempelig
Tevens biedt Heatprofs abonnementen aan voor het onderhoud van de voor verduurzaming noodzakelijke apparatuur. Om zijn dienstverlening zo laagdrempelig mogelijk te houden, werkt het met verschillende financiële modellen. “Door middel van onder meer leaseconstructies en de mogelijkheid om in termijnen te betalen, helpen we klanten met een uiteenlopend budget om hun woning te verduurzamen”, aldus Hulsenbeck.

Familie Verbakel blijft betrokken
Verbakel Gas Service werd in 1981 opgericht door Koos en Anja Verbakel. In de beginjaren van het bedrijf richtten zij zich voornamelijk op het onderhoud en de installatie van gasapparaten, evenals op het oplossen van storingen. Met de tot op heden voortgaande ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op het oog, hebben zij zich in latere jaren gespecialiseerd in energiezuinige en milieuvriendelijke oplossingen, zoals zonneboilersystemen en warmtepompen.
Ook nu het familiebedrijf wordt overgenomen, blijven Koos en Anja Verbakel nog zeker drie jaar in functie. Zo ondersteunen zij Heatprofs bij het aansturen en uitbreiden van het nieuwe fusiebedrijf.

 

 

Orange Climate neemt Inteco over

Orange Climate, ontwikkelaar en producent van duurzame klimaatsystemen, heeft overeenstemming bereikt over de overname van Inteco. Het bedrijf versterkt hiermee ...

Specialist in afwatering en producent van afscheiders gaan samen

Aquafix Milieu, Nederlands producent van olie- en vetafscheiders, is onderdeel geworden van de ACO Groep. Beide familiebedrijven willen elkaar versterken ...

Acquisitie van Fries installatiebedrijf is grootste overname ooit van Unica

Technisch dienstverlener Unica heeft een overeenkomst getekend voor de acquisitie van de Friese Pranger-Rosier Groep. Dit is het grootste zelfstandige ...

Smart infra sector sluit aan bij Techniek Nederland

De brancheorganisaties Techniek Nederland en Astrin fuseren op 1 januari 2021. Astrin vertegenwoordigt bedrijven in de smart infra, de sector ...