Aquafix Milieu, Nederlands producent van olie- en vetafscheiders, is onderdeel geworden van de ACO Groep. Beide familiebedrijven willen elkaar versterken op het gebied van productiefaciliteiten, productassortiment, kennis en marktbewerking.

Aquafix Milieu werd ruim 27 jaar geleden opgericht door Michel Pieke. Naast olie- en vetafscheiders van beton en kunststof worden ook pompputten, IBA’s en watermanagementproducten geproduceerd en worden riolerings- en afwateringsproducten verhandeld. Op de productielocatie in Mijdrecht zijn een 40-tal medewerkers actief en beschikt Aquafix Milieu over een ruime voorraad, waarmee de markt bediend kan worden. Aquafix Milieu heeft ook een verkoopvestiging in België.
Michel Pieke: “Het bedrijf is nu toe aan een volgende stap. Het is mooi dat Aquafix nu verder kan groeien onder de vleugels van een wereldspeler – de ACO Groep. Een mooiere partij om Aquafix over te nemen is er mijns inziens niet. Ik weet zeker dat Aquafix en ACO door deze overname hun marktpositie in Nederland verder zullen uitbouwen.”

Afwateringstechniek
De ACO Groep – met haar hoofdkantoor in Rendsburg (D) – is een wereldspeler op het gebied van afwateringstechniek en is met 5200 medewerkers actief in meer dan 50 landen en heeft een omzet van ruim 1 miljard Euro. Het Duitse familiebedrijf bewerkt sinds 1965 de Nederlandse markt vanuit haar verkoopkantoor in Doetinchem. Bij ACO Nederland is een 40-tal medewerkers actief. ACO is producent van een assortiment afwateringsoplossingen op het gebied van opvangen-, zuiveren-, bufferen- en (her)gebruiken van regen- en afvalwater.
Paul Gruson, Algemeen directeur ACO Nederland: “ACO en Aquafix gaan – als zusjes – naast elkaar in de markt opereren en zullen elkaar daarin versterken. Hoewel we ons in dezelfde markt bewegen, zijn de assortimenten en klantgroepen die we daarmee bedienen maar beperkt overlappend. We streven dan ook naar een flinke gezamenlijke groei. Door de mogelijkheden die productie van afscheiders, pompputten en andere beton- en kunststofproducten in Nederland ons biedt, zullen we nog sneller en beter op project- en klantbehoeften in kunnen spelen. De grootte van de Aquafix locatie in Mijdrecht (22.000m2) en de ligging midden in de randstad biedt veel mogelijkheden voor de toekomst.”
Samen met de managementteams zal Paul Gruson beide ondernemingen gaan leiden. Michel Pieke zal als adviseur aan Aquafix Milieu verbonden blijven om een goede transitie binnen de ACO Groep te begeleiden en waarborgen.

Op de foto vlnr: Michel Pieke (Directeur Aquafix Milieu), Hans Julius Ahlmann (eigenaar ACO Groep) en Paul Gruson (Algemeen directeur ACO Nederland)