Orange Climate, ontwikkelaar en producent van duurzame klimaatsystemen, heeft overeenstemming bereikt over de overname van Inteco. Het bedrijf versterkt hiermee haar positie in de Nederlandse markt voor klimaatplafonds en die in andere delen van Europa. Inteco levert binnenklimaatoplossingen en maakt daarbij gebruik van klimaatplafonds, inductie-units en Phase Change Materials (PCM) plafonds. Inteco realiseert een omzet van circa €20 miljoen. Orange Climate verwacht hiermee te groeien naar €100 miljoen.

Orange Climate (OC) is een Nederlands familiebedrijf. Ze ontwikkelt en produceert duurzame (onderdelen van) klimaatbeheersing voor gebouwen. Orange Climate bestaat uit OC Autarkis, OC Verhulst, OC IMP Klima, OC Waterloo, OC Agri en OC Waterloo Middle East. Ieder is vakspecialist in zijn eigen (lucht of energie) expertise met verkoopkantoren binnen en buiten Europa. Met vijf productielocaties in Nederland, Slovenië en het Midden-Oosten is Orange Climate een internationale speler.

Groei
“Met de overname van Inteco versterken wij onze positie in Europa. Deze stap draagt bij aan onze missie om heel Europa te voorzien van een gezond en duurzaam binnenklimaat,” zegt William Baars, Algemeen Directeur van Orange Climate. “Wij verwachten dat de markt voor klimaatoplossingen de komende jaren door zal groeien. De behoefte aan een comfortabel en gezond binnenklimaat in gebouwen neemt toe. Als expert in gezonde luchtsystemen hebben we met de overname van Inteco nu tevens de expertise en productie van watervoerende klimaatplafonds in huis.

Metalen klimaatplafonds
Inteco is een Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor en productiefaciliteit in Boxtel. Inteco is 25 jaar specialist is op het gebied van metalen klimaatplafonds. De in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde klimaatplafonds worden in heel Europa geleverd en gemonteerd. Met het brede pakket klimaatplafonds en eigen testfaciliteit wordt door Inteco ingespeeld op de behoeftes in de markt of project specifiek.

Complementair
Inteco is in 1996 overgenomen door Verhulst Luchtbehandeling. Met de overname van Verhulst door Econosto werd Inteco onderdeel van Econosto. In 2002 werd Inteco weer zelfstandig en met de overname door de Orange Climate Groep zijn Inteco en Verhulst weer samen onder één paraplu.
“Wij zijn complementair aan elkaar en enthousiast dat we elkaar weer gevonden hebben. We kunnen nu nog beter de markt bedienen in binnen en buitenland”, zegt Paul Ruijgrok, algemeen directeur Inteco. “We delen de kennis van productie, projectmatig werken en kunnen ons verder ontwikkelen op innovatiesystemen en op de duurzaamheidsvraagstukken.

Vespi nu 100% onderdeel van R-Vent Group

Orange Climate Verhulst en R-Vent Group hebben overeenstemming bereikt tot de overname van 50% van de aandelen van O.C. Verhulst ...

Consortium wil energietransitie gebouwen versnellen

Een consortium van tien Nederlandse bedrijven en instellingen start een samenwerking die met de toepassing van ‘Internet of Energy’ de ...

Samenwerking op gebied van PCM-plafonds

Hunter Douglas Architectural, wereldwijd opererend bedrijf voor architecturale producten, heeft de krachten gebundeld met OC Autarkis. Laatstgenoemde is een ontwikkelaar ...

PCM klimaatplafond in de race voor duurzaamheidsprijs

Het circulaire PCM klimaatplafond van OC Autarkis maakt kans op de EZK Energy Award 2018. Het faseovergangsmateriaal PCM, dat in ...