Eunice heeft flink huisgehouden in ons land. De storm richtte aan woningen en gebouwen aanzienlijke schade aan. Loodgieters en dakdekkers krijgen sinds vrijdag veel meldingen van kapotte daken, dakgoten en regenpijpen, meldt brancheorganisatie Techniek Nederland. Ook zijn er veel lekkages door afgewaaide of verschoven dakpannen.

Vooral in de kustgebieden zijn er veel meldingen van schade. ‘Installateurs doen er alles aan om reparaties zo snel mogelijk uit te voeren’, zegt voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland. “We willen de overlast voor de getroffen bewoners zoveel mogelijk beperken.”

Exacte schade nog niet bekend
Techniek Nederland verwacht dat de exacte omvang van de schade door Eunice en Franklin vandaag en morgen bekend wordt. Dakdekkers en loodgieters zullen volgens de installateurskoepel nog wel enkele dagen bezig zijn met reparaties.

Weinig problemen met zonnepanelen en warmtepompen
Buiten-units van warmtepompen en airco’s op daken en aan muren hebben de storm goed doorstaan. Dat geldt ook voor zonnepanelen op daken. De verankering van zonnepanelen is berekend op stormen van orkaanniveau.

Grote drukte bij installatiebedrijven voor airco’s

Na dit weekend krijgen we mogelijk lokaal te maken met de eerste hittegolf van dit jaar. De vraag naar airco’s ...

Drukte bij installateurs: veel kleumende bewoners en kapotte cv-ketels

Nederland is in de greep van de winter en dat is te merken bij de verwarmingsbedrijven. Veel oudere cv-ketels en ...

Druk neemt al toe onder bedrijven MKB-metaal vanwege coronacrisis

86% van de mkb-metaalbedrijven verwacht nu of op korte termijn door de gevolgen van het coronavirus problemen in de bedrijfsvoering ...

Stijgende werkdruk remt vermindering aantal opleveringsgebreken

Uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis blijkt dat er evenals in 2017 ook afgelopen jaar gemiddeld 21 opleveringsgebreken per ...