Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 57 seconden

makkelijk onderhouden“Even een ketelonderhoud doen”, dacht Martijn Verspeek. Niet veel bijzonders, standaard klusje.  “Mooi systeem met WTW-unit appeltje-eitje”, had de bewoner gezegd.  Toen Martijn echter boven kwam, moest hij zich echt even twee keer achter zijn oren krabben.  De vorige installateur had waarschijnlijk al bedacht tijdens het installeren, dat hij hier in ieder geval niet meer terug zou komen. Dus die WTW-slangen kun je dan toch net zo goed direct voor de ketel hangen. “Het werkt toch goed?” En dat het dan vrijwel onmogelijk is om de mantel van de ketel af te halen en onderhoud uit te voeren, das een bijzaak.  Nadat de halve WTW gedemonteerd was, kon Martijn eindelijk met het werk beginnen waarvoor hij was gekomen, het onderhoud van de ketel.

Of de betreffende monteur in het vervolg even de luchtslangen van de WTW op de juiste kan monteren, dat scheelt Martijn weer een hoop irritaties en vooral een hoop tijd!

Ook zo’n foto met een ‘mooi’ stukje vakwerk? Stuur hem op naar redactie@merlijnplus.nl of tweet naar @redactie_iz en wie weet staat hij volgende week wel in de nieuwsbrief en op installatienet.nl