Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 110 seconden

Nefit EnviLine-All-electricMet het compleet nieuwe Nefit EnviLine warmtepompprogramma zijn tot 48 verschillende systeemconfiguraties mogelijk, zowel Split- als Monoblock. Met vermogens van 3 tot 17 kW kan voor elke situatie een EnviLine systeem worden samengesteld met een hoog energetisch rendement. In combinatie met de thermische en photvoltaïsche zonne-energiesystemen van Nefit is een duurzame totaaloplossing van één leverancier mogelijk. Aanschaf is extra interessant door de overheidssubsidie die van toepassing is. Voor de installateur is er nog een voordeel: voor de Monoblock-uitvoering is geen F-gassencertificering vereist.

Nefit EnviLine lucht/water warmtepompen halen energie uit de buitenlucht. Ze zorgen voor verwarming, koeling en warm tapwater. Zelfs bij temperaturen tot -20°C of +37°C. De warmtepompen hebben geen grondbron nodig en zijn een effectieve oplossing voor het realiseren van EPC-doelstellingen en energie- besparing. De EnviLine systemen hebben een COP van 4,4 – 4,9 (A7/W35) en zijn voorzien van energielabel A+ of A++.

Alle varianten zijn SmartGrid Ready en voorbereid op het rechtstreeks aansluiten van een Nefit pv-systeem. Bij verschillende varianten kunnen zonnecollectoren worden aangesloten voor de warmwatervoorziening. Zo ontstaat een grotendeels zelfvoorzienende totaaloplossing van één merk. Particulieren en ondernemers kunnen bij aanschaf van EnviLine een subsidie ontvangen van de Rijksoverheid. Het subsidiebedrag is afhankelijk van het type en kan oplopen tot de helft van de aanschafprijs exclusief btw.

EnviLine kent monovalente en bivalente systemen. De monovalente EnviLine systemen bieden een all-electric oplossing: een airco, een cv-ketel en zelfs een gasaansluiting zijn niet nodig. Bij de bivalente EnviLine systemen wordt de warmtepomp gekoppeld aan een nieuwe of bestaande cv-ketel. Het voordeel van dit hybride systeem is dat het op basis van de ingevoerde energieprijzen automatisch de meest kostenefficiënte verwarmingsbron kiest.

Bij alle varianten kan worden gekozen uit twee typen buitenunits: Monoblock en Split. De Split buitenunit biedt een compacte, kostenefficiënte oplossing met veel plaatsingsflexibiliteit. De Monoblock buitenunit levert de hoogste COP. Voor installatie en onderhoud is geen F-gassencertificering vereist. Alle EnviLine warmtepompen kunnen op afstand worden bediend en gemonitord via een handige app.

Installateurs kunnen bij de fabrikant een EnviLine producttraining volgen. Alleen door Nefit getrainde installateurs mogen met de systemen werken. Voor installateurs die al eerder een EnviLine training bij Nefit hebben gevolgd, is de nieuwe training kosteloos.

Voor meer informatie: www.nefit.nl