Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 161 seconden

Heel Holland ZontOp 21 maart ging ‘Heel Holland Zont’ van start, een initiatief dat is opgezet door specialisten uit de zonne-energiebranche. Hun doel is om de markt voor zonne-energie voor consumenten en bedrijfsleven terug te brengen naar de specialist in de regio; naar de bedrijven die echt verstand van zaken hebben en service kunnen verlenen. Daarnaast biedt ‘Heel Holland Zont’ de laagste prijzen voor de hoogste kwaliteit, omdat zij de route van groothandel naar de afnemers kort houden.

Sinds 2011 zijn in Nederland enkele honderden zonne-energie projecten gelanceerd. Maar er zijn, zo constateren de initiatiefnemers van Heel Holland Zont, bijna geen projecten die uit de koker van de zonne-energiespecialisten zelf komen. “Het merendeel van de grote, collectieve zonne-energieprojecten is opgezet door en met overheidsgeld gefinancierde organisaties. Partijen waar de kennis van zonnepanelen grotendeels ontbreekt”, zegt Arjan Eikelenboom. Samen met Rik Koedam is hij initiatiefnemer van Heel Holland Zont. “Kenmerkend voor een groot deel van deze projecten is dat zij met uiteenlopende aannemers zaken doen die op hun beurt weer verschillende installateurs moeten inhuren die vervolgens het installatiewerk verzorgen. Dit kan veel efficiënter vinden wij. Bovendien kunnen wij ook, door rechtstreeks met professionele aanbieders uit de eigen regio te werken, een hogere kwaliteit zonne-energie-installatie leveren voor vaak een even zo scherpe of nog lagere prijs.”

“Met Heel Holland Zont willen wij de zonne-energiemarkt terugbrengen naar waar hij volgens ons thuishoort; bij de lokale, professionele specialist en installateur. Omdat wij de route kort en overzichtelijk houden, halen wij er veel overheadkosten uit. Daarbij heeft de koper het voordeel dat hij de service krijgt van een bedrijf in zijn eigen gemeente of regio, misschien wel zijn vaste installateur. Dit is tevens een stimulans voor de lokale economie en de lokale werkgelegenheid.

Mensen of bedrijven die via Heel Holland Zont panelen willen kopen, worden kosteloos in contact gebracht met de specialisten in hun regio. Bovendien sluit Heel Holland Zont elk traject af met een tevredenheidsonderzoek, zodat de afnemers direct waardevolle feedback over de ingeschakelde zonne-energiespecialist kunnen geven. Mocht de installateur in de regio, om wat voor reden dan ook, niet op tijd of naar tevredenheid het werk kunnen uitvoeren, dan zorgt Heel Holland Zont dat een aangesloten, collega-installateur langskomt. Zo heeft men ook de garanties dat (ver)storingen nooit lang blijven liggen.

Heel Holland Zont werkt met een zeer beperkt budget, maar heeft daarentegen een enorme ambitie. “De klant vindt geen dure website, ziet geen paginagrote advertenties of andere, geldverslindende promotie. Wij houden het echt eenvoudig, persoonlijk en logisch. Rik en ik doen samen de communicatie voor dit collectieve initiatief. En de installateur doet zijn deel van het werk, namelijk de wensen en de belangen van de afnemers omzetten naar een offerte op maat. Daarna verzorgt hij dat de zonnepanelen vakkundig worden aangesloten. Een betere reclame kunnen wij niet hebben”, aldus Arjan Eikelenboom.

Arjan Eikelenboom is een bekende zonne-energiespecialist en medeoprichter van Zon in Bedrijf – Analyse & Advies – en tevens auteur van de zonne-energiegids ‘Op Zonnekracht Vooruit’. Rik Koedam is zonne-energiespecialist met ruim tien jaar (inter)nationale ervaring en oprichter van Solar Zaanstad. Om klanten over de streep te trekken ontvangt elke deelnemer aan Heel Holland Zont een digitaal exemplaar (eboek) van Op Zonnekracht Vooruit twv € 13,99.

Voor meer informatie: www.heelhollandzont.nl