Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 145 seconden

Honeywell evohomeHoneywell, specialist in verwarmingsregelaars, introduceert evohome Wi-Fi. In de slimme zoneregeling evohome is nu een wifi-verbinding geïntegreerd, wat installatie nog eenvoudiger maakt. Waar voorheen nog een extra component, de internet gateway, nodig was voor connectie met het internet is dit nu standaard in het bedieningspaneel geïntegreerd. Daarnaast zijn er nog een aantal verbeteringen. Het ontwerp en de software kregen een update, ter ondersteuning van het instellen en bouwen van het systeem. Om het energiezuinig instellen van evohome Wi-Fi te aan te moedigen is de optimalisatie-instelling nu gelijk via het hoofdmenu beschikbaar. evohome Wi-Fi is per direct verkrijgbaar in Nederland en is te gebruiken met alle bestaande evohome-componenten.

Evohome Wi-Fi slimme zoneregeling verandert de manier waarop huizen worden verwarmd door draadloos de temperatuur in elke kamer apart te bedienen. Gebruikers regelen de temperatuur thuis per kamer via het evohome-bedienpaneel of via de gratis app voor smartphone of tablet. Hierdoor regelt de gebruiker zijn verwarming bijvoorbeeld vanaf het vliegveld, op vakantie, het werk, in een restaurant, maar ook thuis op de bank. Zo past evohome bij elke levensstijl. evohome Wi-Fi is compatibel met bestaande evohome-componenten, zoals de radiatorregelaars. Het systeem communiceert draadloos binnenshuis en is geschikt voor stadsverwarming en alle cv-ketels, inclusief radiatoren en vloerverwarming.

Slimme zoneregeling zorgt voor meer comfort en efficiënter energiegebruik. Iemand die thuiswerkt of een avond weggaat, heeft volop mogelijkheden om energie te besparen door de ongebruikte kamers niet  te verwarmen. Ook leert het systeem, door het inschakelen van de optimalisatie-instelling, hoe snel het huis opwarmt of afkoelt. Op basis van deze gegevens wordt de start- of stoptijd van het verwarmen van de ruimte afgesteld. Uit onderzoek blijkt dat huiseigenaren gemiddeld 37 procent energie per jaar kunnen besparen wanneer zij optimaal gebruikmaken van evohome1.

Naast het integreren van internet in het bedieningspaneel, voerde Honeywell nog een aantal verbeteringen door aan zowel het ontwerp als de software:

  • De optimalisatie-functie bevindt zich nu in het hoofdmenu om mensen erop te attenderen deze in te zetten. Het icoon verdwijnt zodra de functie is ingesteld.
  • In het instelmenu is een ‘System Summary’ ingebouwd, een overzicht waarin duidelijk is hoe het systeem is geconfigureerd en welke componenten aan de zones zijn gelinkt.
  • Bij activatie van de Optimum Start/Stop, verschijnt een icoon in de betreffende zone.
  • Wanneer via de HR92 radiatorkoppen een tijdelijke temperatuur wijziging is verstuurd, wordt deze informatie op het bedieningspaneel weergegeven bij de zone in kwestie.
  • Wanneer via de app (op afstand) een tijdelijke wijziging in het programma wordt verstuurd, verschijnt een ‘remote override’ pictogram bij de betreffende zone.
  • Wanneer een zone storingen of waarschuwingen meldt, verschijnt een rood waarschuwingssymbool in de zone. Deze verdwijnt automatisch wanneer de storing verholpen is (manueel of automatisch) of wanneer het logboek wordt gewist.

Evohome Wi-Fi is per september verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs vanaf €299,00. Meer informatie over evohome Wi-Fi is te vinden op http://getconnected.honeywell.com. Voor alle Honeywell comfort-producten bezoek http://kijkvoelbeleef.nl.