Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 125 seconden

Armacell AmWinArmacell heeft zijn technisch calculatieprogramma volledig vernieuwd en biedt ArmWin voor het eerst ook aan voor gebruik op mobiele apparaten als smartphones. Met deze ondersteuning op locatie kunnen alle gangbare technische berekeningen voor koelinstallaties, airconditioning, sanitaire toepassingen en verwarmingsinstallaties worden uitgevoerd. En dankzij de app nu ook meteen op de bouwplaats.

De belangrijkste taak van koude isolatie is het voorkomen van condenswater. Behalve de kwaliteit van het materiaal en de afwerking is de juiste dikte van de isolatielaag allesbepalend, alleen dan kunnen condensatieprocessen duurzaam en zelfs onder kritieke omstandigheden verhinderd worden. Om de dikte van de isolatielaag te kunnen berekenen, moet naast de gemiddelde temperatuur, de omgevingstemperatuur en de relatieve luchtvochtigheid ook rekening worden gehouden met het warmtegeleidend vermogen en de warmteoverdrachtscoëfficiënt van de isolatie en van het te isoleren object (leiding, kanaal, e.d.). Deze calculatie wordt aanzienlijk vereenvoudigd met behulp van het nieuwe programma ArmWin van Armacell.

Het programma voor de berekening van de isolatie tegen warmte of koude van bedrijfstechnische installaties in de industrie en in technische voorzieningen voor gebouwen is gebaseerd op een software die is gecertificeerd door de FIW München. De berekeningen worden naar keuze gemaakt op basis van VDI 2055-1:09.2008 of overeenkomstig ISO 12241. Behalve de minimum dikte van de isolatielaag ter vermijding van condenswater, kunnen met ArmWin ook

  • de oppervlaktetemperatuur,
  • de warmtestroming,
  • temperatuurschommelingen bij stromende en stilstaande media,
  • de duur van het bevriezen van waterleidingen
  • en voor het eerst ook heel gericht de voordeligste dikte van de isolatielaag (de isolatiedikte met de kortste terugverdientijd) worden berekend.

Bovendien worden de calculaties indien nodig geïllustreerd in grafieken.

Armacell heeft zijn calculatiesoftware compleet vernieuwd en biedt de kosteloze hulp bij het werk niet alleen aan voor online en offline toepassingen, maar voor het eerst ook als app. Met de ArmWin App kan de dikte van de isolatielaag voortaan direct op de bouwplaats worden berekend. In vergelijking met de voorgaande versie kunnen de technische berekeningen beduidend eenvoudiger en sneller worden gemaakt. De benodigde invoer van gegevens is tot een minimum beperkt. Nieuw is de mogelijkheid om individuele gegevens van het betreffende project op te slaan en de berekeningen als pdf te bewaren. Bovendien beschikt ArmWin over diverse interactieve functies: de berekeningen kunnen meteen worden verstuurd. Het programma is verbonden met productinformatie op de website van Armacell en centrale begrippen worden in een woordenlijst toegelicht. De ArmWin App is ontwikkeld voor iOS-, Blackberry- en Android-besturingssystemen en is als download beschikbaar in de verschillende app stores.

Voor meer informatie: www.armacell.com