Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

Op maandag 31 augustus van 12.00 tot 13.00 uur geeft ISSO een gratis online webinar over de inperking van installatiegeluid in woningen en woongebouwen.

Het webinar is gebaseerd op de nieuwe NTR 5076 over installatiegeluid.

De deelnemers krijgen uitleg aan de hand van schema’s, tekeningen en praktijkvoorbeelden. Onderwerpen zijn onder meer:

•             de wettelijk vereiste geluidniveaus voor woningen en woongebouwen

•             de maatregelen die nodig zijn om aan de wettelijke eisen te voldoen

•             geluid van verschillende systemen (ventilatiesystemen, toilet en standleidingen, waterleidingsystemen en verwarmingsinstallaties)

•             controle van de geluidproductie tijdens de bouw en bij oplevering.

•             naslagwerk NTR 5076, een uitgave van NEN en ISSO.

Via het webinar worden de deelnemers gemakkelijk op de hoogte gebracht van de nieuwe NTR 5076 ‘Installatiegeluid in woningen en woongebouwen’. De NTR stelt paal en perk aan geluidhinder en beschrijft onder meer installatie- en bouwtechnische factoren en maatregelen. De NTR volgt Bouwbesluit 2012.

Tijdens het webinar kunnen de deelnemers live chatten met vragen. De vragen worden beantwoord door Wim Beentjes, rapporteur NTR 5076.

De presentatie geeft Rob van Bergen, directeur ISSO, kennisinstituut voor de installatiesector.

Het webinar is bedoeld voor installateurs, adviseurs, medewerkers van woningbouwcorporaties en beheerders. De deelnemers kunnen het webinar (met collega’s) volgen in lunchtijd van 12.00 tot 13.00 uur via eigen computer.

Aanmelden voor dit gratis webinar kan via het inschrijfformulier op www.isso.nl onder menu Kennisbijeenkomsten, of via e-mail naar info@isso.nl.