Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 88 seconden

U kent ze vast wel, die types met gewoonten waar ze maar niet vanaf komen. De nagelbijters onder u mogen zich nu aangesproken voelen. Maar ook uw collega met zijn koffieverslaving (die waarschijnlijk nu alweer bij de automaat te vinden is). Karel zelf behoort ook tot de harde kern van verslaafden. Zijn dag begint pas echt als hij zijn eerste sjekkie heeft gedraaid en deze op de rand van zijn bed heeft opgerookt.

Dit was nooit een probleem bij Karel thuis. Zijn vrouw was zelf ook niet vies van een peukje op haar tijd. Maar sinds de invoering van de smakelijke afbeeldingen op de tabaksartikelen is er bij haar een knop om gegaan. Van de ene op de andere dag duldde ze geen enkele rooklucht meer in haar buurt, wat natuurlijk voor de nodige spanningen in huis zorgde. Karel is nou eenmaal niet het type dat snel even zijn pakje shag terzijde schuift. Hij steekt al jaren de ene peuk met de andere aan, waar hij ook is. Geen haar op zijn hoofd die eraan denkt te gaan stoppen. Van het idee alleen al werd hij ‘shagerijnig’ (haha).

Mevrouw Karel was echter onverbiddelijk: binnen roken wordt niet meer getolereerd! Er zat voor Karel dus niets anders op dan voor dag en dauw de gezonde buitenlucht op te zoeken voor zijn broodnodige nicotine. Blauwbekkend stond hij tegenwoordig zijn geliefde sjekkie te roken.

Maar gelukkig is Karel een man van inventieve oplossingen. Zo vond hij nog een oude radiator in zijn schuurtje. Het installeren ervan was voor hem natuurlijk geen enkel probleem. Hij bracht nog een fraai, bijpassend plankje boven de radiator aan, waarop hij zijn kop koffie kon neerzetten. Want ook van die dagelijkse gewoonte stapt hij natuurlijk niet zomaar af.

[related_post themes=”text”]