Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 94 seconden

ontmoeting-ceo-duco-en-jan-peter-balkenendeVoormalig minister-president Balkenende bracht deze week een bezoek aan ventilatiespecialist Duco. “Dat een aanvankelijk kleinere speler is uitgegroeid tot de Europese top 3 op het gebied van ventilatie, en tegelijk vasthoudt aan zijn lokale verankering is geen vanzelfsprekendheid”, stelde de voormalig minister president. “Het toont aan dat bedrijven met een goed concept, een creatieve en innovatieve aanpak, en veel doorzettingsvermogen in staat zijn om internationaal mee te draaien aan de top.” Balkenende feliciteerde zo CEO Luc Renson persoonlijk voor de uitstraling van zijn bedrijf en de continue investering in innovatie.

Balkenende loofde de West-Vlaamse ventilatie- en zonweringfabrikant om zijn verdienstelijke realisaties en innoverende rol in de Nederlandse markt van ventilatie. Al sinds zijn ontstaan in 1991 is Duco met een breed programma van ventilatieroosters in de Nederlandse woningventilatie actief. Dit betreft zowel zelfregelende als geluiddempende, brandwerende en elektronisch gestuurde ventilatieroosters. Wat begon als een kleinschalige onderneming met focus op woningventilatie, groeide uit tot een fabrikant van ventilatie- en zonweringtoepassingen voor zowel woningen als kantoren, scholen en zorginstellingen.

“Innovatieve ontwikkelingen en groei kunnen we enkel tot stand brengen als we blijven investeren”, betoogt Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “Dat Duco in het verleden volop werk heeft gemaakt van uitbreiding en dat we deze trend ook naar de toekomst toe zullen aanhouden, uit zich niet enkel in infrastructurele werkzaamheden zoals een eigen labo, test- en trainingscentrum, en een site met een totale oppervlakte van 101.000 m2. Ook het personeelsbestand is door de jaren heen aanzienlijk uitgebreid. Zo wierf Duco extra elektronica-ingenieurs aan waardoor eigen CO2- en vochtsensoren konden worden ontwikkeld. Naast deze sturingscomponenten werden ook eigen ventilatorboxen voor de afvoer van vervuilde en vochtige lucht op de markt gebracht.”

Dit alles leidde tot diverse Nederlandse bekroningen, onder meer De ‘Gouden Klomp’ voor de beste Belgische of Luxemburgse exporteur naar Nederland, en de ‘Nederlandse Bouwprijs’ voor de DucoTwin als meest innovatieve product.

[related_post themes=”text”]